Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta10015.06.20167

6293-2016 (065)

Logistiikka-alan opiskelijoiden ateriapalvelu

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 100

Talouspäällikkö Anne Takalo, palvelupäällikkö Piia Elo 9.5.2016:

 

Turun kaupunginvaltuusto päätti 25.1.2016 hyväksyä vuokrasopimuksen Turun ammatti-instituutin logistiikkakoulutuksen väistötiloista osoitteessa Kuormakatu 17. Uusissa tiloissa on syksyllä 2016 aloittamassa sekä nuorisoasteen että aikuiskoulutuksen logistiikka-alan koulutusta ja tiloissa on tehty muutostöitä kevään ajan, jotta tilat pystyvät vastaamaan koulutuksen tarpeita.

 

Tiloissa tulee opiskelemaan vähintään 120, mutta mahdollisesti jopa 250 opiskelijaa, osa nuorisoasteen opiskelijoita ja osa aikuiskoulutuksen opiskelijoita, näistä valtionosuuspaikoilla opiskeleville tulee tarjota päivittäin lämmin maksuton ateria.

 

Uudet tilat eivät mahdollista erillisen valmistuskeittiön rakentamista, joten ruokahuollon osalta nähtiin järkevimpänä vaihtoehtona rakentaa tiloihin kevyt jakelukeittiö. Viereisen lounasravintolan kanssa myös keskusteltiin ruokailun järjestämisestä heidän tiloissaan, mutta sopimukseen ei tämän osalta päästy. Lisäksi punnittiin mahdollisuudet kuljettaa omavalmisteista ruokaa Juhannuskukkulan koulutalolta, mutta tämä vaihtoehto suljettiin pois tarvittavien lisähenkilöstöresurssien takia.

 

Näin ollen aikataulun ollessa erittäin tiukka ja opiskelijamäärän vaikean ennustettavuuden takia ja koska toiminta ei ole vielä vakiintunutta päädyttiin kysymään tarjousta ateriapalvelusta kaupungin omistamalta Arkea Oy:ltä. Arkea Oy pystyi tarjoamaan ateriapalvelua opiskelijalounaan osalta hintaan 2,97 € (alv 0), pois lukien ruokajuoma sekä kuljetus 27€/päivä. Näin ollen ruokapalvelun hinnaksi muodostuu vuositasolla noin 100 000 euroa.

 

Kasvatus- ja opetuslautakunnalle ehdotetaan, että lautakunta hyväksyisi Arkea Oy:n tarjouksen suoraostosta, sillä toiminta ei ole vielä vakiintunutta ja tarkkaa palvelukuvausta on vaikea antaa kilpailutuksen järjestämiseksi. Lisäksi tiukka aikataulu aiheuttaa esteen kilpailutuksen järjestämiselle tässä vaiheessa. Kohde pyritään liittämään ylimenokauden jälkeen johonkin toiseen kaupungin ruokapalveluiden kilpailutukseen.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyy Arkea Oy:n tarjouksen logistiikka-alan opiskelijoiden ateriapalvelusta osoitteessa Kuormakatu 17 lukuvuodeksi 2016–2017 ja optiona seuraavat kaksi lukuvuotta.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvElo Piia
tpvTakalo Anne