Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta8711.05.20167

10143-2015 (041, 065, 642)

Ammatillisen koulutuksen palvelualueen opiskelijatyönä rakennetun omakotitalon myynti osoitteessa Halmekuja 8

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 87

Ammatillisen koulutuksen palvelualuejohtaja Hannu Immonen 3.5.2016:

 

Ammatillisen koulutuksen palvelualue on tänä vuonna saanut myytyä neljä opiskelijatyönä rakennettua omakotitaloa. Aiemmasta suunnitelmasta poiketen myös viides omakotitalo valmistuu jo nyt kevään aikana, ja se on tarkoituksenmukaista saada pikaisesti myyntiin, jotta tuleva uudistuotanto pystytään keskittämään kaikki alkavaksi syyskaudella 2016.

 

Lautakunnalta pyydetään lupaa tehdä myyntitoimeksianto kiinteistönvälittäjän kanssa sekä valtuutus talon myynnistä osoitteessa Halmekuja 8. Kauppaa varten lautakunnan tulee määrätä talolle pohjahinta, jonka arvioidaan olevan noin 320 000 - 380 000 euroa. Pohjahinta tarkentuu kiinteistönvälittäjän kanssa käytävissä toimeksiantoneuvotteluissa.

 

Lisäksi kasvatus- ja opetuslautakunnan tulee valtuuttaa ammatillisen koulutuksen palvelualuejohtaja hyväksymään tarjousten perusteella kiinteistön myyntihinta, joka vastaa käypää markkinahintaa, ja hyväksymään ostotarjous.

 

Lisäksi tulee valtuuttaa kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättämään kiinteistön tarkemmista kauppaehdoista ja laatimaan kauppakirja. Talon ostajan tulee tehdä erillinen osto- tai vuokrasopimus tontista Turun kaupungin kanssa.

 

Kasvatus- ja opetuslautakunnalle tuodaan myyntiasiakirjat tiedoksi.

 

Talon tiedot:

 

Talo sijaitsee Kohmossa osoitteessa Halmekuja 8. Talon kerrosala on 190 m2 ja huoneistoala 169,5 m2. Talossa on 5 h, keittiö, kodinhoitohuone, sauna, pesuhuone, vaatehuone ja 2 wc:tä. Lisäksi taloon kuuluu talousrakennus (38 m2), jossa autotalli ja -katospaikka sekä lämmin varastotila. Talo kuuluu kaukolämpöverkkoon, ja siinä on vesikiertoinen lattialämmitys.

 

Oheismateriaali 1               Talon pohjapiirustukset, julkisivut ja asemapiirustukset

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen

 

Ehdotus         Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää valtuuttaa ammatillisen koulutuksen palvelualuejohtajan tekemään myyntitoimeksiannon kiinteistönvälittäjän kanssa ja hyväksymään tarjousten perusteella käypää markkinahintaa vastaava myyntihinta sekä

 

asettaa kyseessä olevan omakotitalon arvioiduksi pohjahinnaksi rakennuksen osalta 320 000 - 380 000 euroa ja

 

valtuuttaa kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päättämään rakennuksen ja kiinteistön tarkemmista kauppaehdoista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli palvelualuejohtaja Vesa Kulmala.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitoksen johtokunta
tpvKiinteistötoimiala
tiedBergström Pia
tpvImmonen Hannu