Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta7927.04.20163

4436-2016 (061, 045)

Yhdistelmäajoneuvon hankinta Turun ammatti-instituutille

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 79

Ammatillisen koulutuksen palvelualuejohtaja Hannu Immonen 19.4.2016:

 

Turun ammatti-instituutissa on tarve hankkia yhdistelmäajoneuvo logistiikka-alan ammatillisen koulutuksen käyttöön.

 

Ajoneuvon hankinta mahdollistaa koulutuksen paremman suunnittelun ja toteutuksen asiakaslähtöisesti, koska ajoneuvo on käytettävissä opetuksessa koko ajan. Koulutuksen laatu paranee ja tutkintojen suorittaminen tulee mahdolliseksi nopeammalla aikataululla.

 

Hankinnan myötä säästetään myös kuluissa, koska C-kortin korotus toteutetaan hankinnan myötä oppilaitoksen omalla resurssilla, eikä tutkintoon johtavan koulutuksen vuokrakalustoa enää tarvita.

 

Hankinta on monikäyttöinen yhdistelmäajoneuvo, joka sisältää:

-puoliperävaunun vetoauton (uusi tai käytetty) varustettuna opetuspolkimilla, ja lisäpenkeillä (2 kpl) ja irrotettavalla lavalla

-puoliperävaunun.

 

Hankinnat sisältyivät lautakunnan hyväksymään leasinghankintojen suunnitelmaan vuodelle 2016. Hankintojen hinta yhteensä 120 000 €.

 

Turun ammatti-instituutissa järjestetään raskaan tavaraliikenteen koulutusta seuraavasti:

-logistiikan perustutkinto, yhdistelmäajoneuvon kuljettajakoulutus

-logistiikan perustutkinto, kuorma-auton kuljettajakoulutus

-tutkinnon osa ammattipätevyyden laajennus (linja-autonkuljettajan koulutus)

-ajokorttiopetus C-luokka ja CE-luokka (korttiluokan korotus)

-henkilöstökoulutus

-työvoimakoulutus.

 

Ajoneuvolle on tarvetta aikuiskoulutuksessa ja nuorisoasteella.

 

Aikuiskoulutuksessa opiskelee vuositasolla logistiikka-alalla noin 250 opiskelijaa joista noin 150 on varastoalan, tavara- ja henkilöliikenteen ammattilaisia. Näiden lisäksi noin 50 opiskelijaa suorittaa C-kortin (kuorma-auton ajokortti). Näiden ammattilaisten koulutuksessa tarvitaan hankittava yhdistelmäajoneuvo.

 

Tulevaisuudessa maahanmuuttajaopiskelijat tulevat osallistumaan logistiikka-alan koulutuksiin enenevässä määrin, jolloin opetuksessa käytettäviä resursseja on lisättävä ja näin ollen on lisääntyvää tarvetta myös yhdistelmäajoneuvolle.

 

Aikuiskoulutus on tähän asti vuokrannut sekä vetoauton että perävaunun pystyäkseen toteuttamaan ajo-opetusta. Ajokorttiopetus korttiluokan korotuksen osalta on ostettu ulkopuoliselta toimijalta, johtu   en mm. ajoneuvojen puutteesta.

 

Hankittavaa ajoneuvoa tullaan käyttämään sekä C- että CE-opetuksessa. Puoliperävaunuyhdistelmä on edullisempi hankintana kuin varsinainen perävaunuyhdistelmä ja monikäyttöisempi opetuksessa.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää valtuuttaa hankinta- ja logistiikkakeskuksen käynnistämään opetuskäyttöön hankittavien puoliperävaunuyhdistelmän vetoauton, irrotettavan lavan ja puoliperävaunun kilpailutukset sekä

 

päättää valtuutta palvelualuejohtajan allekirjoittamaan tarjouspyynnön sekä tekemään päätöksen toimittajasta ja allekirjoittamaan sopimuksen toimittajan kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHankinta- ja logistiikkakeskus
tpvImmonen Hannu