Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta3609.03.20166

641-2015 (421, 021)

Mukulax Kähärin vanhempainyhdistys ry:n oikaisuvaatimus kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielisen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaoston päätökseen 27.1.2016 § 7 "Esiopetuksen järjestämispaikkojen ja esiopetuspaikkojen enimmäismäärien vahvistaminen lukuvuodelle 2016 - 2017"

Tiivistelmä:

27.1.2016 § 7 vahvistanut esiopetuksen järjestämispaikat lukuvuonna 2016 - 2017. Päätöksestä on tehty oikaisuvaatimus. Kasvatus- ja opetuslautakunnalle esitetään Mukulax Kähärin esiopetuspaikkojen lisäämistä kolmestatoista kahteenkymmeneen.

Kasopelk § 36

Palvelualuejohtajat Maija-Liisa Rantanen ja Vesa Kulmala sekä aluepäälliköt Pia Jokinen ja Kirsti Yrttiaho 1.3.2016:

 

Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto on 27.1.2016 § 7 vahvistanut esiopetuksen järjestämispaikat lukuvuonna 2016 – 2017.

 

Mukulax Kähärin vanhempainyhdistys ry:n 9.2.2016 päivätyssä oikaisuvaatimuksessa pyydetään, että jaoston päätöstä 27.1.2016 § 7 oikaistaan siten, että Mukulax Kähärissä 20 esiopetuspaikkaa olisi lukuvuonna 2016 – 2017. Vaatimusta perustellaan sillä, että Mukulax Kähärissä on jo nyt päivähoidossa 16 lasta, jotka aloittavat esiopetuksessa syksyllä 2016. Lisäksi Kähärissä tuotettavaan esiopetukseen on ilmoittautunut 4 lasta, jotka eivät tällä hetkellä ole ko. päiväkodissa. Lisäksi todetaan, että tarve suurempaan ryhmään näyttäisi jatkossakin olevan ilmeinen, koska päiväkodissa on jo nyt 16 esiopetuksen vuonna 2017 aloittavaa lasta. Oikaisuvaatimuksen mukaan lapsen edun mukaista olisi saada jatkaa tutussa toimintaympäristössä, tutun henkilökunnan ja kavereiden kanssa mahdollisimman pitkään.

 

Perusopetusasetuksen 23 a §:n mukaan kunnan on etukäteen ilmoitettava esiopetuksen järjestämispaikoista, joten varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto on päättänyt järjestämispaikoista ennen esiopetukseen ilmoittautumista 30.9.2015 §:ssä 45 ja vahvistanut paikat kokouksessaan 27.1.2016.

 

Valmisteltaessa suomenkielisen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaoston päätöstä lähdettiin siitä, että esiopetusoppilaalle osoitetaan esiopetuspaikka siten, että huomioidaan kaikki palvelualueella asuvat esiopetukseen oikeutetut lapset, heillä mahdollisesti olevat terveydentilaan liittyvät ja muut erityiset syyt sekä olemassa olevat tilat ja muut mahdolliset olosuhteet. Pyrkimyksenä on tasapuolisuus, oikeudenmukaisuus ja johdonmukaisuus. Päivähoitopalveluntuottajilta ei erikseen ole pyydetty ilmoittautumisia/hakemuksia palveluntuottajiksi vaan tuottajien kanssa on neuvoteltu tapauskohtaisesti mahdollisesta esiopetuksen tuottamistarpeesta.

 

Vaihtoehdot:

 

1. Jos Kähärissä jatkaa 13 lapsen esiopetus, kolmelle siellä jo sisällä olevalle lapselle osoitetaan paikka joko Raunistulan koulun esiopetuksesta tai Suikkilanseudun esiopetuksesta. Nämä lapset voidaan katsoa sellaisista, joilla ei ole sisarusta päiväkodissa. Lisäksi yksi jo sisällä olevista lapsista hakee toissijaisesti Mukulax Käsityöläiskadulle. Jos hän sijoittuu sinne, vain kahdelle muulle jo sisällä olevalle tulisi osoittaa muu paikka kuin Kähäri.

 

2. Kähärin esiopetuspaikat nostetaan 20:een. Yhdelle lapselle osoitetaan paikka muualta. Jos paikkoja lisätään, joudutaan kunnallisia paikkoja vastaavasti vähentämään. Suikkilanseudun päivähoitoyksikön esiopetuspaikoista vähennetään Talinkorventielle varatut paikat.

 

Tässä yhteydessä näyttäisi olevan perusteltua välttää lasten siirtäminen yksiköstä toiseen vuodeksi ja lisätä esiopetuspaikkoja Mukulax Kähärissä. Kähärin koulusta saadun alustavan tiedon mukaan koulussa voisi aloittaa suurempi ikäluokka lukuvuonna 2017 – 2018 kuin tämän hetkinen ikäluokka on. Kähäristä lapset lähtökohtaisesti sijoittuvat Raunistulan koulun Raunistulan tai Kähärin yksikköön sekä Teräsrautelan koulun Teräsrautelan tai Suikkilan yksikköön.

 

Liite 1                                  Mukulax Kähärin vanhempainyhdistys ry:n oikaisuvaatimus

 

Oheismateriaali 1               Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielisen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaoston päätös 27.1.2016 § 7

 Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää hyväksyä Mukulax Kähärin vanhempainyhdistys ry:n oikaisuvaatimuksen siten, että kasvatus- ja opetuslautakunnan varhaiskasvatus- ja perusopetusjaoston päätöstä 27.1.2016 § 7 muutetaan seuraavasti:

 

- Mukulax Kähärin esiopetuspaikkojen määrää lisätään kolmestatoista kahteenkymmeneen lukuvuodeksi 2016–2017 ja

- Suikkilanseudun päivähoitoyksiköstä vähennetään vastaava määrä esiopetuspaikkoja, jotta nämä paikat voidaan hyödyntää päivähoidossa.

Jakelu

tiedLastentalo Mukulax Kähäri
aoMukulax Kähärin vanhempainyhdistys ry
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto
tpvSivistystoimiala, varhaiskasvatus


Liitteet:

Kasopelk § 36
Liite 1:Mukulax Kähärin Vanhempainyhdistys ry:n oikaisuvaatimus