Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta1917.02.20161

1432-2016 (061, 065)

Neljän talopaketin hankinta Turun ammatti-instituutin rakennusalan koulutukseen

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 19

Ammatillisen koulutuksen palvelualuejohtaja Hannu Immonen 8.2.2016:

 

Turun ammatti-instituutilla on Yli-Maariassa kuusi tonttia, joista kaikille tonteille on nyt haettu rakennusluvat. Aikaisemmin on haettu rakennusluvat kahdelle omakotitalolle, jotka on rakennettu pre-cut menetelmällä.

 

Nyt rakennettavat neljä omakotitaloa rakennetaan myös pre-cut menetelmällä. Talojen materiaalit on tarkoitus kilpailuttaa yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa olemassa olevien arkkitehti- ja rakennesuunnitelmien mukaisesti.

 

Yhden talopaketin arvioidut arvonlisäverottomat materiaalikustannukset ovat noin 50.000 €, sisältäen täydellisen puuosatoimituksen, kattoristikot, katemateriaalit, tuulensuoja- ja sisäverhouslevyt, peltikatteen, seinien levyvillat, yläpohjan puhallusvillan, levyt, ikkunat ja ovet.

 

Etuna pre-cut menetelmällä rakennettaessa on, että tuote kilpailutetaan kokonaisuutena. Määrälaskennat on tehty talopaketin myymässä yrityksessä ja runkotarvikkeet on jo valmiiksi sahattu oikeaan mittaan. Materiaalit tulevat paikalle vain sopimuksen mukaisesti tilaajan tilatessa ja maksupostit erääntyvät myös toimitusten mukaisesti. Materiaalihukka ja varastointi työmaalla on näin myös minimoitu.

 

Neljän omakotitalon runkorakentaminen alkaa alustavien suunnitelmien mukaan syksyllä 2016.

 

Oheismateriaali 1               Omakotitalojen julkisivu- ja pohjakuva

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus ja opetuslautakunta päättää antaa luvan ammatillisen koulutuksen palvelualueelle käynnistää neljän talopaketin hankinnan yhteistyössä kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa sekä

 

päättää valtuuttaa ammatillisen koulutuksen palvelualuejohtajan allekirjoittamaan tarjouspyynnön sekä tekemään päätöksen toimittajasta ja allekirjoittamaan sopimukset toimittajan kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvSivistystoimiala, ammatillinen koulutus
tpvImmonen Hannu