Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta18116.12.20157

12541-2015 (653)

Martin alueen tilajärjestelyt päivähoidon ja perusopetuksen osalta

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 181

Toimialajohtaja Timo Jalonen 8.12.2015:

 

Martin alueella on tarkoitus toteuttaa eräitä toimialan sisäisiä tilajärjestelyjä.

 

Luolavuoren koulu

 

Luolavuoren koulu toimii tällä hetkellä pääkoulun lisäksi myös Hepokullassa (jatkossa Kähärissä), Runosmäessä ja Luostarivuoren koulun Martin yksikön alakerrassa. Koska Martin alueella on paineita erilasiin tilajärjestelyihin, tulisi Luolavuoren koulun oppilaat siirtää 1.8.2016 lukien muihin yksiköihin ja samalla tehostaa tilojen käyttöä em. koulun osalta. Kaikki ko. yksikön oppilaat ovat kuljetusoppilaita. Luolavuori aikoo siirtää luokat Martista jo maalis-huhtikuun aikana. Muutos koskee 12 oppilasta ja 11 työntekijää. Rehtori Anne Perjopuro puoltaa tehtyä ehdotusta.

 

Urheilupuiston päivähoitoyksikkö

 

Mikäli Luolavuoren koulun Martin yksikkö voidaan lopettaa ja oppilaat voidaan siirtää muihin yksiköihin edellä esitetyllä tavalla, voidaan Urheilupuiston päivähoitoyksikön esikoulu siirtää Samppalinnan koulusta Martin kouluun. Samalla voidaan toteuttaa ehyt opintie esiopetuksesta Luostarivuoren yhtenäiskouluun. Toteutuessaan järjestely muodostaisi erinomaisen kasvatuksellisen jatkumon. Luostarivuoren yhtenäiskoulu yhdessä varhaiskasvatuksen kanssa muodostaisi kokonaisuuden, joka palvelisi kaupungin ja alueen asukkaita toivotulla tavalla. Samalla voidaan luopua Kupittaan Urheiluhallissa olevasta tilasta (103 neliötä, 17.417 €/v), jolloin päivähoitoyksikön toiminta keskittyisi enemmän Martin alueelle. Nyt yksikkö toimii hyvin hajautetusti eri paikoissa, joka merkittävästi haittaa resurssien käyttöä ja yksikön johtamista. Luostarivuoren koulun rehtori Hannu Isolauri ja Urheilupuiston päivähoitoyksikön johtaja Eeva Salokannel puoltavat ratkaisua.

 

Samppalinnan koulu

 

Jos Urheilupuiston päivähoitoyksikkö voi siirtää esiopetuksen pois Samppalinnan yksiköstä, voidaan Mikaelin koulun Jopo-luokat siirtää pois osoitteesta Akselintie 16 (354 neliötä, 41.077 euroa/vuosi), jossa käytössä oleva tila on erittäin huonokuntoinen ja mm. hanavesi juomakelvotonta. Samppalinnan koulussa on käyttökelpoiset tilat oppilaille, jotka ovat pääasiassa 9.-luokkalaisia. Mikaelin koulun osalta ratkaisu koskee n. 25 oppilasta ja neljää aikuista. Samppalinnan koulun eikä henkilöstön osalta tule muutoksia. Koulun tilat tulevat tehokkaampaan käyttöön, koska yhteiskäyttö aineopetusluokissa lisääntyy. Mikaelin koulun rehtori Jyrki Latva ja Samppalinnan koulun rehtori Jorma Kauppila puoltavat ratkaisua. Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti jo aiemmin luopua samassa osoitteessa olevasta varastorakennuksesta keväällä 2016.

 

Yhteenveto

 

Esitettyjen toimenpiteiden taloudellinen merkitys on varsin vähäinen (457 neliötä, 58.494 €/v), mutta toiminnallisesti mahdollistaa tehokkaamman resurssien käytön, paremman johtamisen, paremmat tilat ja tuo ehyen koulupolun Martin alueen esi- ja peruskouluikäisille lapsille.

 

Lisätietoja asiassa antaa toimialajohtaja Timo Jalonen 050-4323646

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää toteuttaa em. sisäiset tilamuutokset 1.8.2016 lukien ja irtisanoa tilaa osoitteessa Akselintie 16 (A-rakennus) koskevan vuokrasopimuksen 1.7.2016 lukien.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistötoimiala
tpvJalonen Timo