Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta15404.11.20151

10956-2015 (653)

Pääskyvuoren ja Sirkkalan koulun eräistä tiloista luopuminen

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 154

Toimialajohtaja Timo Jalonen 29.10.2015:

 

Pääskyvuoren koulun runsaat vuosikymmen sitten peruskorjatuissa tiloissa on jälleen ilmennyt sisäilmaongelmia. Luolavuoren koulun yksikkö on siirretty pois rakennuksesta kevätlukukauden 2015 päätteeksi. Tehtyjen tutkimusten perusteella Pääskyvuoren koulun rehtori on siirtänyt oppilaat pois ongelmallisesta tilasta 2.10.2015. Iltapäivätoiminta on siirtynyt pois tilasta 7.10.2015.

 

Sivistystoimialan moniammatillinen ja eri toimialojen edustajista koostuva sisäilmatyöryhmä suosittaa, että tilojen käyttöä vältetään. Sivistystoimiala edellyttää, että tilassa tehdään jatkotutkimukset ja päätetään jatkotoimista sekä löydetään toimiva ratkaisu elokuuhun 2016 mennessä. Pääskyvuoren koulussa toimitaan nyt epätarkoituksenmukaisissa tiloissa ja oppilaita joudutaan kuljettamaan vuoden vaihteen jälkeen mm. käsityöhön muihin kouluihin, mikä lisää koulun kustannuksia.

 

Lisäksi Sirkkalan koulun peruskorjatuissa tiloissa on jälleen ilmennyt sisäilmaongelmia. Tehtyjen tutkimusten perusteella Sirkkalan koulun rehtori on siirtänyt oppilaat pois ongelmallisesta tilasta syyslukukauden alussa ja loputkin toiminnat lokakuun loppuun mennessä.

 

Sivistystoimialan moniammatillinen ja eri toimialojen edustajista koostuva sisäilmatyöryhmä suosittaa, että näidenkin tilojen käyttöä vältetään. Sivistystoimiala edellyttää, että tilassa tehdään jatkotutkimukset ja päätetään jatkotoimista ja löydetään toimiva ratkaisu elokuuhun 2016 mennessä. Myös Sirkkalan koulussa toimitaan nyt epätarkoituksenmukaisissa tiloissa.

 

Sivistystoimialan sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja Raikko Kavisto on kuultavana lautakunnan kokouksessa.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että sivistystoimiala keskeyttää vuokranmaksun 1.11.2015 Pääskyvuoren ja Sirkkalan koulun epätarkoituksenmukaisista tiloista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Työsuojeluvaltuutettu Mika Raitio oli kokouksessa selostamassa asiaa.

Jakelu

tpvKiinteistötoimiala
tpvJalonen Timo
tiedTurto Jouko