Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta15604.11.20154

5921-2012 (421)

Varhaiskasvatuksen sääntökirjan päivittäminen

Tiivistelmä:

Päivähoidon sääntökirja on hyväksytty 20.6.2012, jonka jälkeen sitä on päivitetty kerran vuonna 2013. Kasvatus- ja opetuslautakunnalle esitetään, että se hyväksyy päivitetyn version sääntökirjasta.

Kasopelk § 156

Palvelualuejohtaja Vesa Kulmala ja aluepäällikkö Pia Jokinen 26.10.2015:

 

Sääntökirjassa määrätään palveluntuottajia koskevista vaatimuksista sekä palveluseteliprosessiin liittyvistä asioista. Sääntökirjan yleisessä osassa käsitellään pakollisia, lainsäädäntöön perustuvia hyväksymisehtoja. Pakolliset ehdot koskevat muun muassa palveluntuottajan velvoitteita ja asiakkaan asemaa. Sääntökirjan avulla kunta varmistaa, että palvelusetelijärjestelmä toimii ja että palvelun laatu on sovitun mukainen.

 

Sääntökirjalla kunta ilmoittaa myös kuntalaisille palvelusetelillä hankittavat palvelukokonaisuudet, asiakkaat, jotka voivat palvelusetelin saada, ja sen, miten palvelusetelin arvo ja palvelun hinta muodostuvat. Sääntökirjalla kunta myös säätelee asiakkaan ja palveluntuottajan välistä sopimussuhdetta.

 

Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta on 20.6.2012 § 120 hyväksynyt Varhaiskasvatuksen palvelusetelin sääntökirjan yleisen osan päiväkotihoidon ja leikkitoiminnan osalta. Sääntökirjaa on päivitetty tämän jälkeen kasvatus- ja opetuslautakunnassa 5.6.2013 § 107.

 

Oheismateriaali 1               Sääntökirja 5.6.2013 päätöksen mukaisesti

 

Sääntökirjaa on tullut tarve päivittää, koska päivähoidon lainsäädännössä ja Turun kaupungin organisaatiossa ja toimintakäytännöissä on tapahtunut muutoksia. Samassa yhteydessä on pyritty täsmentämään kohtia, joissa on ollut palvelujen tuottajien näkökulmasta tai asiakaspalautteen perusteella tulkinnanvaraisuutta tai joista on aiheutunut epäselvyyksiä. Tekstiä on lisäksi jäsennelty uudelleen sekä tiivistetty.

 

Palvelusetelin sääntökirjan laadinnassa on huomioitu teoksen ”Palveluseteliopas Käsikirja palvelusetelin käyttöönotolle ja hinnoittelulle” ohjeistusta (http://www.sitra.fi/julkaisut/sitra302.pdf). Lisäksi on huomioitu Sitran laatiman teoksen ”Vastauksia kysymyksiin palvelusetelistä” ohjeistusta (http://www.sitra.fi/julkaisut/Esitteet/2011/Vastauksia_kysymyksiin_palvelusetelista.pdf).

 

Sääntökirjan päivitettyyn versioon on pyydetty kommentteja Turun kaupungin lakimieheltä sekä tuottajilta. Tuottajilta pyydettiin kommentteja viikolla 40. Kommentit ovat oheismateriaalissa 2. Kommenttien pohjalta tehtiin sääntökirjaan vielä muutoksia, yliviivatut tekstit poistetaan päätöksenteon jälkeen. Valmisteilla oleva asiakirja oli vielä toisen kerran kommentoitavana tuottajilla viikoilla 43-44. Kommentteja ei tullut määräaikaan mennessä. Lisäksi 6.10.2015 järjestettiin asiasta keskustelutilaisuus. Keskeisiä kohtia on käsitelty myös säännöllisissä tuottajatapaamisissa.

 

Oheismateriaali 2               Tuottajien kommentit

 

Sääntökirjan erityisen osan käyttöönotosta ja sisällöstä on päättänyt viranhaltijan päätöksellä toimialajohtaja. Erityisessä osassa täsmennetään yleistä osioita mm. toimintakäytäntöjen ja -prosessien osalta.

 

Päätettävänä olevassa sääntökirjan versiossa on keltaisella korostettuna kohdat, joissa on muutoksia tällä hetkellä voimassa olevaan versioon nähden. Punaisella tekstillä on kirjattu kohdat, joihin on tehty muutoksia tuottajien kommenttien pohjalta.

 

Liite 1                                  Päiväkotihoidon ja leikkitoiminnan sääntökirja Turussa 1.1.2016 alkaen

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus    Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää hyväksyä liitteenä 1 olevan palvelusetelitoimintaa ohjaavan sääntökirjan yleisen osuuden. Lisäksi lautakunta päättää, että toistaiseksi voimassaoleva sääntökirja otetaan käyttöön 1.1.2016 alkaen.

PäätösAsia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi Hartialan Haapasen kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

palJokinen Pia
palKulmala Vesa


Liitteet:

Kasopelk § 156
Liite 1:Päiväkotihoidon ja leikkitoiminnan sääntökirja Turussa 1.1.2016 alkaen