Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta14414.10.20153

10182-2015 (5129)

Puropellon koulun B-osan tilojen vuokraaminen perusopetuksen käyttöön

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 144

Palvelualuejohtaja Outi Rinne 1.10.2015:

 

Sivistystoimiala muuttaa vuoden 2015 aikana Yliopistonkatu 27:n tiloihin. On perusteltua, että osa Käsityöläiskatu 10:ssä toimineista työntekijöistä ei muuta keskustan kävelykadulla sijaitseviin toimistotiloihin. Tällaisia henkilöitä ovat koululiikunnanohjaajat, jotka toimivat eri kouluissa tai liikuntapaikoilla ja tarvitsevat mukaansa paljon välineistöä, mikä edellyttää jatkuvaa auton käyttöä. Lisäksi he hoitavat liikuntaväline- ja kansallispukulainausta, jolloin heillä käy asiakkaina opettajia.

 

Uimaopettajat toimivat kiinteässä yhteistyössä liikunnanohjaajien kanssa ja tarvitsevat toimistotilat uintivuorolistojen tekemiseen, yhteydenpitoon kouluihin ja liikennöitsijöihin sekä uimahallivarauksiin ja sähköpostin hoitamiseen.

 

Nivelvaiheen uraohjaaja tekee moniammatillista yhteistyötä ja hoitaa oppilasasioita paljon puhelimitse sekä ottaa vastaa perheitä ja oppilaita yksilöohjausta tehdessään. Hän ei voi toimia avokonttorityyppisessä tilassa. Toimipisteen pitää olla oppilaiden kannalta helposti lähestyttävä.

 

Puropellon koulun ns. B-siivestä on mahdollista saada toimitilaa ko. henkilöstölle. Tilat on tällä hetkellä vuokrattu ulkopuoliselle taholle. Irtisanomisaika on 3 kk, jonka jälkeen pitää tehdä vähäistä remonttia, mm. siirtää pari ei-kantavaa seinää kuuluvuuden estämiseksi kouluterveydenhuollon puolelta.

Perusopetuksen osuus tiloista olisi n. 76 m2, mikä sisältää kolme työhuonetta ja käytävätilan suoraan ulkoa tulevaan uloskäyntiin.

 

Käytävätilan ja saniteettitilojen vuokrat ositettaisiin terveydenhuollon ja perusopetuksen kesken. Remontin jälkeen vuokra ko. tiloista olisi enimmillään 1200 €/kk eli 15,8 €/m2. Hinta tarkentuu, kun rakennustekniset suunnitelmat etenevät. Tilat olisivat käytettävissä remontin valmistuttua arviolta maaliskuussa tai huhtikuussa 2016.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Vuokrahinta on varsin korkea ottaen huomioon, että kyseessä ei ole mitenkään erityisesti varusteltu tila. Vuokrakustannusten tulisi olla nykyistä alemmat.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että perusopetuksen palvelualue vuokraa Puropellon koulun B-siivestä n. 76 m2:n tilat edellä kuvattuun tarkoitukseen enimmäishintaan 1100€/kk.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvRinne Outi