Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta12602.09.20154
Kasvatus- ja opetuslautakunta13516.09.20155

4881-2015 (041)

Uudistamisohjelmien 1 ja 2 sekä toimintoanalyysin toimenpiteiden yhdistäminen ja poistaminen

Tiivistelmä:

Kasvatus- ja opetuslautakunnalle esitetään muutoksia uudistamisohjelmien ja toimintoanalyysin toimenpiteisiin. Esitys koskee muutoksia, jotka 16.6.2015 § 97 palautettiin uudelleen valmisteltavaksi.

Kasopelk § 126

Kehittämispäällikkö Pia Lagercrantz 26.8.2015:

 

Kaupungin strategiakokonaisuus koostuu kaupunkitason päästrategiasta sekä siihen kuuluvasta kahdesta strategisesta ohjelmasta: Kilpailukyky ja kestävä kasvu –ohjelma sekä Hyvinvointi ja aktiivisuus –ohjelma. Strategisissa ohjelmissa tehdään linjaukset kehittämisen keinoista, joilla kaupunkistrategian päämääriä toteutetaan. Linjaukset jalkautuvat kaupungin toimielimissä ja tytäryhtiöissä toiminnallisiksi tavoitteiksi. Pääosin tämä toteutetaan sopimusohjausmallin avulla, jossa kirjataan tavoitteet, käytännön toimenpiteet ja niitä kuvaavat mittarit.

 

Turun kaupungissa kuntalain mukainen talousarvio ja -suunnitelma laaditaan toimialoilla ja konsernihallinnossa osana sopimusohjausprosessia. Sopimusohjaus tarkoittaa monipuolisten tavoitteiden asettamista kahdelle tasolle, kaupunginhallituksen ja lautakunnan välille (strateginen sopimus) sekä lautakunnan ja toimialan välille (operatiivinen sopimus).

 

Strategisen sopimuksen valmisteluprosessin kanssa on rinnakkain käsitelty uudistamisohjelmien 1 ja 2 sekä toimintoanalyysin toimenpiteiden yhdistämistä. Uudistamisohjelmat on hyväksytty kaupunginvaltuustossa ja kaupunginvaltuusto myös päättää niiden mahdollisista muuttamisista. Uudistamisohjelmien ja toimintoanalyysin yhdistämisistä tuodaan lautakunnalle siksi erillinen esitys.

 

Uudistamistoimenpiteiden tavoitteiden asettamisen ja seurannan on tarkoitus tapahtua jatkossa osana sopimusohjausprosessia eli uudistamistoimenpiteitä sisällytetään joko strategiseen sopimukseen tai operatiivisiin sopimuksiin. Yhtenäistämisen toivotaan selkeyttävän ja yksinkertaistavan suunniteltujen toimenpiteiden valmistelua ja seurantaa sekä virkamiesten että luottamushenkilöiden näkökulmasta.

 

Asiaa käsiteltiin kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa 27.5.2015 § 89, jolloin se palautettiin uudelleen valmisteltavaksi. Asiaa käsiteltiin lautakunnassa uudelleen 16.6.2015 § 97, jolloin osa ehdotuksista hyväksyttiin ja osa palautettiin uudelleen valmisteltavaksi. Nyt lautakunnalle esitetään ehdotusten hyväksymistä palautetuilta osin.

 

Liite 1                                  Uudistamisohjelmien toimenpiteiden yhdistäminen

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää hyväksyä osaltaan liitteen 1 mukaiset muutokset sivistystoimialan uudistamisohjelmien ja toimintoanalyysin toimenpiteisiin.

PäätösAsia pantiin pöydälle Hartialan ehdotuksesta yksimielisesti.

Kasopelk § 135

Pöydältä Kasopelk 2.9.2015 § 126

PäätösKasvatus- ja opetuslautakunta päätti hyväksyä osaltaan liitteen 2 mukaiset muutokset sivistystoimialan uudistamisohjelmien ja toimintoanalyysin toimenpiteisiin.

Liite 2Uudistamisohjelmien toimenpiteiden yhdistäminen lautakunnan muutoksin 16.9.2015

Jakelu

esiKaupunginhallitus
tpvKonsernihallinto, talous- ja strategiaryhmä


Liitteet:

Kasopelk § 126
Liite 1:Uudistamisohjelmien toimenpiteiden yhdistäminen

Kasopelk § 135
Liite 1:Uudistamisohjelmien toimenpiteiden yhdistäminen
Liite 2:Uudistamisohjelmien toimenpiteiden yhdistäminen lautakunnan muutoksin 16.9.2015