Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta11719.08.20157

8162-2015 (421)

Martin päivähoitoyksikön lakkauttaminen sekä muutokset Lausteen ja Hintsankujan päivähoitoyksikköjen kokonaisuuksissa

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 117

Aluepäälliköt Virpi Kariluoma ja Kirsti Yrttiaho ja palvelualuejohtaja Maija-Liisa Rantanen, 4.8.2015:

 

Kiristyneen taloudellisen tilanteen johdosta toimialoilta edellytetään tehostamistoimia, joiden avulla talouden tasapainottamistavoitteet saavutetaan. Toimialoilla on tehty hallinnon uudelleen organisointia, jonka tavoitteena on ollut selkiyttää ja keventää hallintoa. Vuoden 2015 talousarvioesityksen sisältämä henkilöstösuunnitelma vähentää toimialoilla henkilötyövuosien määrää. Tulevan vuoden 2016 henkilöstösuunnitelma on samansuuntainen.

 

Eteläisellä varhaiskasvatusalueella on tehty päivähoitoyksikkökokonaisuuksissa ja johtajuusjärjestelyissä uusia järjestelyjä. Uudet järjestelyt perustuvat avoimeksi tulevien vakanssien tuottamiin tehtävien uudelleen järjestelyihin. Yksikkökokojen tasaamiseksi ja toiminnan tehostamisen näkökulmasta on perusteltua siirtää Martin päivähoitoyksikön Stålarminkatu 27:n toiminta (tällä hetkellä väistötiloissa Sairashuoneenkadulla) Asemanseudun päivähoitoyksikön yhteyteen ja Martin päivähoitoyksikön Myllymäentie 42:n toiminta Mäntymäen päivähoitoyksikön yhteyteen. Toimintojen siirtojen jälkeen Martin päivähoitoyksikössä ei ole päivähoitotoimintaa. Stålarminkatu 27:n toiminta palaa tilojen peruskorjauksen jälkeen Sairashuoneenkadulta takaisin Stålarminkadulle.

Pohjoisella varhaiskasvatusalueella on tehty uudelleen järjestelyjä päivähoitoyksikkökokonaisuuksissa. Lausteen päivähoitoyksikköön kuuluvat Niilo Oravapuun leikkipaikka ja Karvataskunpuiston leikkipaikka siirretään Hintsankujan päivähoitoyksikön alaisuuteen. Järjestelyiden tavoitteena on tasata Lausteen ja Hintsankujan päivähoitoyksikköjen kokonaisuuksia ja johtajien työmäärää.

 

Martin päivähoitoyksikön henkilökuntaa on kuultu asiassa 30.4.2015 ja leikkipaikkojen henkilökuntaa on kuultu asiassa 3.6.2015.

 

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää lakkauttaa Martin päivähoitoyksikön 1.9.2015 alkaen sekä siirtää Niilo Oravapuun leikkipaikan sekä Karvataskunpuiston leikkipaikan Hintsankujan päivähoitoyksikön alaisuuteen 1.9.2015.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKariluoma Virpi
tpvRantanen Maija-Liisa
tpvYrttiaho Kirsti