Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta10016.06.20156

7547-2013 (5120, 5121, 021)

Sähköisten ylioppilaskirjoitusten mahdollistavat siirrettävät yksiköt

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 100

Palvelualuejohtaja Esko Heikkonen 11.6.2015:

 

Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielisessä lukio- ja ammattiopetusjaostossa on 12.5.2015 esitelty ylioppilaskirjoitusten sähköistämisen aiheuttamia kustannuksia ja toimenpiteitä Turun lukiossa (Kasoslaj § 34).

 

Esittelyssä todetaan, että sähköisten ylioppilaskirjoitusten valmiudet toteutetaan kahdella tapaa: kiinteinä asennuksina saleihin ja luokkiin sekä siirrettävinä laitteistoina. Siirrettäviä laitteistoja on kehitetty yhdessä sähkösuunnitteluyrityksen kanssa ja testiyksiköitä tilattu ja testattu.

 

Testiyksiköiden ratkaisut on todettu suunnitelmien mukaisiksi. Yksi siirrettävä yksikkö koostuu siirrettävästä sähkökeskuksesta ja siitä johtojen kautta jaettavasta sähkö- ja tietoliikenneyhteydestä 22 oppilaalle. Näitä siirrettäviä yksiköitä on arvioitu tarvittavan noin 30 kpl täysin sähköisenä toteutettavien ylioppilaskirjoitusten määräaikaan mennessä 2019.

 

Siirrettävien yksiköiden hankinta edellyttää kilpailutuksen järjestämistä. Hankinnan kokonaisarvo ylittää kansallisen kynnysarvon, jolloin kilpailutuksen tekee Hankinta- ja logistiikkakeskus. Hankinnan arvioidaan myös ylittävän toimialajohtajan hankintavaltuudet.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää

- valtuuttaa toimialajohtajan tekemään kilpailutustoimeksiannon siirrettävistä yksiköistä,

- valtuuttaa toimialajohtajan tekemään päätöksen siirrettävien yksiköiden toimittajan valinnasta sekä

- valtuuttaa toimialajohtajan allekirjoittamaan sopimuksen toimittajan kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvJalonen Timo