Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto2229.04.20155
Kasvatus- ja opetuslautakunta10516.06.201511

4430-2015 (011, 421)

Päivähoitoyksikköjen lakkauttaminen

Tiivistelmä: -

Kasosvpj § 22

Aluepäällikkö Virpi Kariluoma  ja palvelualuejohtaja Maija-Liisa Rantanen, 16.4.2015:

Kiristyneen taloudellisen tilanteen johdosta toimialoilta edellytetään tehostamistoimia, joiden avulla talouden tasapainottamistavoitteet saavutetaan. Toimialoilla on tehty hallinnon uudelleen organisointia, jonka tavoitteena on ollut selkiyttää ja keventää hallintoa. Vuoden 2015 talousarvioesityksen sisältämä henkilöstösuunnitelma vähentää toimialoilla henkilötyövuosien määrää.

Eteläisellä varhaiskasvatusalueella on tehty päivähoitoyksikkökokonaisuuksissa ja johtajuusjärjestelyissä uusia järjestelyjä 1.1.2015 alkaen. Uudet järjestelyt perustuvat eläköitymisen myötä poistuvan vakanssin ja toiminnan tehostamisesta johtuvan muualle siirrettävän vakanssin tehtävien uudelleen järjestelyyn. Samalla on jäljelle jääviä yksikkökokonaisuuksia pyritty rakentamaan siten, että johdettavat yksikkökokonaisuudet ovat toimivia ja keskenään jokseenkin tasapuolisia.

Turunmaankadun päivähoitoyksikköön on kuulunut Turunmaankatu 3:n,  Turunmaankatu 5A:n ja Ahvenanmaankatu 2:n toimipisteet. Ahvenanmaankadun toimipiste lakkautetaan kaupunginvaltuuston 15.12.2015 § 192 päätöksellä. Siihen asti se toimii Koivulan päivähoitoyksikön alaisuudessa. Turunmaankadun päivähoitoyksikön jäljelle jäävät toimipisteet Turunmaankatu 3 on siirretty Koivulan päivähoitoyksikön ja Turunmaankatu 5 Haritun päivähoitoyksikön alaisuuteen 1.1.2015 alkaen. Näin ollen Turunmaankadun päivähoitoyksikkö voidaan lakkauttaa ilman toimintaa olevana päivähoitoyksikkönä.

Skanssi-Uittamon perhepäivähoitoyksikköön on perhepäivähoidon lisäksi kuulunut Skandinaviankadun ja Honkamäenpuiston leikkipaikat. Skandinaviankadun leikkipaikka on siirretty Ispoisten - Petreliuksen päivähoitoyksikön alaisuuteen ja Honkamäen puisto Vasaramäen päivähoitoyksikön alaisuuteen. Hirvensalon perhepäivähoitoyksikköön kuuluneet Tammilehdon, Myrskypuiston ja Ratsumiehenpuiston leikkipaikat on siirretty Kukolan, Haarla-Pikisaaren ja Uittamon päivähoitoyksikköjen alaisuuteen sekä Hirvensalon ulkoleikkikoulu Moikoisten päivähoitoyksikön alaisuuteen. Kun perhepäivähoidossa työssä olevien hoitajien määrä samalla on vähentynyt, voidaan Skanssi-Uittamon perhepäiväyksikön perhepäivähoito lakkauttaa ja yhdistää Hirvensalon perhepäivähoitoyksikön kanssa. Yhdistyneen perhepäivähoitoyksikön nimeksi muutetaan Eteläinen perhepäivähoitoyksikkö.

Ispoisten-Katariinan päivähoitoyksikköön on kuulunut Rätiälänkatu 20:n päiväkoti ja Jagellonicankatu 3C:n päiväkoti. Jagellonicankadun toimipiste lakkautetaan kaupunginvaltuuston 15.12.2014 § 192 päätöksellä. Lakkauttamiseen saakka toimipiste kuuluu Haritun päivähoitoyksikön alaisuuteen. Rätiälänkadun päiväkoti jää vanhan yksikön alaisuuteen, jonka nimi esitetään muutettavaksi Ispoisten-Petreliuksen päivähoitoyksiköksi. Tämän yksikön alaisuuteen on siirtynyt 1.1.2015 alkaen myös Ruiskadun päiväkoti Koivula-Petreliuksen päivähoitoyksiköstä.

Koivula-Petreliuksen päivähoitoyksikköön on kuulunut Sävelkuja 4:n ja Ruiskatu 2:n päiväkodit. Ruiskadun päiväkoti on siirretty Ispoisten-Petreliuksen päivähoitoyksikön alaisuuteen 1.1.2015 alkaen. Yksikön nimi esitetään muutettavaksi Koivulan päivähoitoyksiköksi. Koivulan päivähoitoyksikön alaisuuteen kuuluvat Sävelkujan päiväkodin lisäksi Turunmaankatu 3 ja Lauklähteenkatu 13 (Ilpoisten koulu) sekä Ilpoistenpuiston leikkipaikka. Ahvenanmaankadun päiväkoti kuuluu kokonaisuuteen lakkauttamiseen saakka.

Palvelualuejohtaja Maija-Liisa Rantanen:

EhdotusKasvatus- ja opetuslautakunnan varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto päättää lakkauttaa Turunmaankadun päivähoitoyksikön ja Skanssi-Uittamon perhepäivähoitoyksikön 1.1.2015 alkaen.   

Lisäksi kasvatus- ja opetuslautakunnan varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto päättää muuttaa 1.1.2015 alkaen Hirvensalon päivähoitoyksikön nimeksi Eteläinen perhepäivähoitoyksikkö, Koivula-Petreliuksen päivähoitoyksikön nimeksi Koivulan päivähoitoyksikkö ja Ispoisten-Katariinan päivähoitoyksikön nimeksi Ispoisten-Petreliuksen päivähoitoyksikkö.

PäätösKasvatus- ja opetuslautakunnan varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto päätti esittää kasvatus- ja opetuslautakunnalle, että Turunmaankadun päivähoitoyksikkö ja Skanssi-Uittamon perhepäivähoitoyksikkö lakkautetaan 1.6.2015 alkaen.

Lisäksi kasvatus- ja opetuslautakunnan varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto päätti muuttaa 1.1.2015 alkaen Hirvensalon päivähoitoyksikön nimeksi Eteläinen perhepäivähoitoyksikkö, Koivula-Petreliuksen päivähoitoyksikön nimeksi Koivulan päivähoitoyksikkö ja Ispoisten-Katariinan päivähoitoyksikön nimeksi Ispoisten-Petreliuksen päivähoitoyksikkö.

Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Kasopelk § 105

Toimialajohtaja Timo Jalonen 8.6.2015:

 

Kasvatus- ja opetuslautakunnan varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto päätti 29.4.2015 esittää kasvatus- ja opetuslautakunnalle, että Turunmaankadun päivähoitoyksikkö ja Skanssi-Uittamon perhepäivähoitoyksikkö lakkautetaan 1.6.2015 alkaen. Linjaus on kaupunginvaltuuston 15.12.2014 § 192 tekemän päätöksen mukainen.

 

Ehdotus         Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää lakkauttaa Turunmaankadun päivähoitoyksikön ja Skanssi-Uittamon perhepäivähoitoyksikön 1.6.2015 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedSivistystoimiala, varhaiskasvatus
tiedKariluoma Virpi
tpvRantanen Maija-Liisa