Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta5601.04.20158

3381-2015 (065)

Ruiskadun ja Uudenmaantien koulutalojen opiskelijaravintolapalvelujen kilpailuttaminen

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 56

Palvelupäällikkö Piia Elo 23.3.2015:

 

Turun ammatti-instituutin Uudenmaantien koulutalon ja Turun Ammattikorkeakoulun Ruiskadun toimipisteen opiskelija- ja henkilöstöruokailut hoidetaan kiinteistössä yhteisessä opiskelijaravintolassa. Sama ravintola hoitaa myös koulutalon kahvila- ja tilaustarjoilupalvelut.

 

Opiskelijaravintolapalveluiden käyttäjinä ovat sekä toisen asteen oppilaat että korkeakouluopiskelijat. Toisen asteen oppilaiden lounas on lakisääteinen ja oppilaalle maksuton koulupäivän aikana tarjottava ateria, jonka kustantaa ylläpitäjä eli Turun kaupunki. Korkeakoulujen opiskelijaruokailu on valtion tukemaa toimintaa, jolle on säädetty enimmäishinta. Palveluntuottaja anoo itse Kelalta tukea opiskelijaruokailun tuottamisesta. Opiskelija maksaa ateriastaan korkeintaan Kelan määrittämän opiskelijalounaan hinnan ja opiskelijan aterian tulee täyttää opiskelijaruokailua koskevat laatu- ja määrävaatimukset.

 

Tämän hetkinen sopimus palveluntuottajan kanssa päättyy 31.7.2015. Hankinnan arvo on noin 255 000 euroa vuodessa, josta ammatti-instituutin osuus on 225 000 euroa ja noin 500 päivittäistä ateriaa ja AMK:n osuus 30 000 euroa ja 1200 päivittäistä ateriaa.

 

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankintalain liitteen B mukainen toissijainen palveluhankinta, joka toteutetaan yhteistyössä Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

 

Turun AMK Oy on valtuuttanut Turun sivistystoimialan kilpailuttamaan hankinnan. Sopimukset tehdään erillisinä Turun AMK:lle ja Turun sivistystoimialalle.

 

Liite 1                                  Toimeksianto hankinta- ja logistiikkakeskukselle

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää valtuuttaa hankinta- ja logistiikkakeskuksen käynnistämään Ruiskadun ja Uudenmaantien toimipisteiden opiskelijaravintolapalvelun ajalle 1.8.2015–31.7.2017 (+2v optio). Lisäksi lautakunta päättää valtuuttaa toimialajohtajan allekirjoittamaan tarjouspyynnön sekä tekemään päätöksen toimittajasta ja allekirjoittamaan sopimuksen Turun sivistystoimialan osalta.

 

Pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHankinta- ja logistiikkakeskus
tiedElo Piia
tpvJalonen Timo


Liitteet:

Kasopelk § 56
Liite 1:Toimeksianto hankinta- ja logistiikkakeskukselle