Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta6001.04.201512

323-2015 (017)

Ilmoitusasiat

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 60

Toimialajohtaja Timo Jalonen 24.3.2015:

 

1. Kaupunginhallitus päätti 9.3.2015 § 110, ettei se ota käsittelyynsä ruotsinkielisen jaoston 25.2.2015 tai varhaiskasvatus- ja perusopetusjaoston 24.2. pöytäkirjoja.

 

2. Kaupunginhallitus päätti 16.3.2015 § 130, ettei se ota käsittelyynsä kasvatus- ja opetuslautakunnan 11.3.2015 pöytäkirjaa.

 

3. Kaupunginhallitus päätti 23.3.2015 asettaa lukiokoulutuksen, toisen asteen nuoriso- ja aikuiskoulutuksen sekä työväenopiston toiminnan järjestämisen vaihtoehtojen selvittämiseksi ja arvioimiseksi työryhmän ja nimetä työryhmän kokoonpanoksi seuraavaa:

 

- kaupunginjohtaja Aleksi Randell, puheenjohtaja

- toimialajohtaja Timo Jalonen, sivistystoimiala

- johtaja Tuomas Heikkinen, konsernihallinto

- palvelualuejohtaja Hannu Immonen, sivistystoimiala

- palvelualuejohtaja Päivi Lehtinen, sivistystoimiala

- palvelualuejohtaja Esko Heikkonen, sivistystoimiala

-palvelualuejohtaja Liliane Kjellman, sivistystoimiala

- henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, konsernihallinto

- laskentapäällikkö Seija Liinoja, konsernihallinto

- talouspäällikkö Anne Takalo, sivistystoimiala

- Turun Aikuiskoulutussäätiön edustaja

- kaupunginsihteeri Merja Jokela, sihteeri

Työryhmän tulee kuulla esittelyssä mainittuja koulutuksen järjestäjiä asian valmistelussa ja käydä tarvittavat neuvottelut. Työryhmän tulee käydä lähetekeskustelut kaupunginhallituksen sekä kasvatus- ja opetuslautakunnan kanssa. Työryhmän tulee saada työnsä valmiiksi viimeistään 31.12.2015 mennessä. Edelleen kaupunginhallitus päätti pyytää Turun Aikuiskoulutussäätiön lausuntoa aikuiskoulutuksen järjestämisestä Turku-konsernissa ja säätiön toiminta-alueella sekä pyytää säätiötä nimeämään edustajansa asetettavaan työryhmään. Lisäksi kaupunginhallitus päätti lähettää muut kuin edellä asetetun työryhmän toimeksiantoon kuuluvat toimintoanalyysin toimenpide-ehdotukset kasvatus- ja opetuslautakunnan käsiteltäväksi siten, että käsittelyssä huomioidaan yhteistoimintamenettelylain säännökset.

 

4. Kaupunginhallitus päätti 23.3.2015, että kasvatus- ja opetuslautakunnan päätös 11.3.2015 § 42 kumotaan siltä osin kuin päätös koskee avustuksen hakemista avustajien palkkaamiseen, avustajien palkkaamiseen ei haeta avustusta ja että muilta osin em. kasvatus- ja opetuslautakunnan päätös pysytetään. Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että koulutukseen haettavan valtionavustuksen omarahoitusosuus tulee kattaa toimialan talousarviosta.

 

5. Kaupunginvaltuusto päätti 23.3.2015,että Turun Suomalaisen Yhteiskoulun peruskorjauksen hankesuunnitelma hyväksytään, että vuokrasopimus hyväksytään, että Turun kaupunki takaa peruskorjauksen toteuttamiseksi Turun Suomalaisen Yhteiskoulun kannatusyhdistys ry:n enintään 9.878.000 euron lainan tai lainoittaa yhdistystä itse, saaden Turun Suomalaisen Yhteiskoulun kannatusyhdistys ry:n osoitteessa Kauppiaskatu 17 omistaman kiinteistön 853-6-15-11 kaikki panttikirjat itselleen, että kaupunginhallitus valtuutetaan päättämään ko. lainan ehdoista tai saatavien lainatarjousten mukaan hankkeen mahdollisesta lainoittamisesta ja että kaupunginjohtaja oikeutetaan tekemään vuokrasopimukseen vähäisiä muutoksia.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta merkitsee ilmoitusasiat tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.