Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta16101.10.201411

9843-2014 (653)

Lausunto Puropellon koulun (C-osa) teknisen peruskorjauksen hankekuvauksesta

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 161

Tilajohtaja Tuomas Koskiniemi:

 

Voimassa olevan tilahankkeiden tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohjeen mukaan teknisistä korjaustarpeista lähtevissä kunnossapitoluonteisissa ja peruskorjaushankkeissa ei laadita erillistä tarveselvitystä vaan hankesuunnitelma tai hankekuvaus. Mikäli kunnossapitotyöt jakautuvat samassa suhteessa useammalle vuodelle ja näiden yhteenlaskettu korjauskustannus on vähintään 1 miljoona euroa, Kiinteistötoimialan tilapalvelut laativat kunnossapitotöiden kokonaisuudesta hankesuunnitelman.

 

Kiinteistöliikelaitoksen tilapalvelut on laatinut ohjeen mukaan hankekuvauksen Puropellon koulun C-osan teknisiin tarpeisiin perustuvista korjauksista ja toimittanut sen Strateginen tilojen ohjaus –vastuualueelle.

 

Puropellon koulu on rakennettu v. 1958. Koulussa on tällä hetkellä vuosiluokkien 7.-9. oppilaita noin 535 sekä kaksi pienluokkaa ns. Valmo-oppilta eli valmistavan opetuksen oppilaita. Koulun käytössä on vuokrasopimuksen mukaan 6 886 m2.

 

Hankekuvauksesta käy ilmi, että peruskorjausta on tehty vaiheittain vuodesta 2002 alkaen A- ja B-siivessä. Koulun C-siipi on vielä kokonaisvaltaisen peruskorjauksen tarpeessa. C-siiven lisäksi isompi kunnostamaton osuus on ulkovaipan julkisivulevytykset.

 

Vuosina 2001–2013 on investointihankkeissa korjaustöihin käytetty 4 949 355 euroa ja vuonna 2014 ennuste on 188 306 euroa, yhteensä 5 137 661 euroa.

 

Peruskorjaamatta ovat vielä C-osan opetustilat, jotka ovat pääosin aineopetustiloja (tekninen työ, tekstiilityö, musiikki, kuvataide). C-osalla ei ole toimivaa ilmanvaihtoa, putkistot ovat uusimatta ja sähköjärjestelmät elinkaarensa päässä. Tilat eivät ole esteettömiä ja siipi vaatii hissin/ invanostimen rakentamisen. Lisäksi Julkisivulevytys (asbestilevyä) pitää uusia koko rakennuksen osalta.

 

Peruskorjaamattoman C-osan kustannusarvio on 3 704 000 €, alv 0 %.

 

Julkisivujen siistimisen eli asbestipitoisten julkisivulevyjen uusimisen korjaustyön hinta-arvio on 587 000 €, alv 0 %.

 

Yhteensä näiden töiden kustannusarvio on 4 291 000 €. Vuokravaikutus on esitetty hankekuvauksen liitteessä. Vuokralaskelmat tarkistetaan vuosittain, vaiheiden valmistumisen jälkeen.

 

Korjaustyöt tulee terveystarkastajan lausunnosta johtuen käynnistää mahdollisimman pian. Myös julkisivusta on rakennusvalvonnan korjauskehotus. C-osan työt voitaneen toteuttaa vaiheittain (kahtena kesänä), joten koululle ei jouduta hankimaan erillistä väistötilaa.

 

Strateginen tilojen ohjaus –vastuualue pyytää lausuntoa liitteenä olevasta hankekuvauksesta Kasvatus- ja opetuslautakunnalta sekä Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalta.

 

Lausuntoa pyydetään 6.10.2014 mennessä.

 

Lausunnot saatuaan Strateginen tilojen ohjaus –vastuualue saattaa hankekuvauksen hyväksyttäväksi kaupunginhallitukseen ja edelleen kaupunginvaltuustoon.

 

Lausunnosta tulee käydä ilmi, hyväksyykö käyttäjätoimiala osaltaan hankekuvauksen ja samalla sitoutuu hankkeen vuokrakustannusten maksamiseen.

 

Liite 1                                   Hankekuvaus

Toimialajohtaja Timo Jalonen 24.9.2014:

 

Puropellon koulua on peruskorjattu pitkäjänteisesti ja korjaukset on syytä saattaa loppuun asti.

 

Vuokrakulut ovat kuitenkin nousemassa niin merkittävästi, että sivistystoimiala ei voi sitoutua hankkeeseen. Näin merkittävä vuokrakulujen kasvu ei mahdu kasvatus- ja opetuslautakunnan lähivuosien talousarvioraamiin.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta toteaa lausuntonaan, että se pitää tärkeänä, että Puropellon koulun oppilaille ja henkilöstölle taataan terveellinen ja turvallinen toimintaympäristö, mutta ei voi sitoutua näin merkittävään kustannusten nousuun.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus


Liitteet:

Kasopelk § 161
Liite 1:Hankekuvaus