Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta15801.10.20148

9875-2014 (642)

Tommilankadun Turun ammatti-instituutin toimintojen sijoittaminen Aninkaisten koulutaloon ja Tommilankadun tiloista luopuminen

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 158

Ammatillisen koulutuksen tulosaluejohtaja Hannu Immonen 24.9.2014:

 

Sivistystoimialan tavoitteena on luopua osoitteessa Tommilankatu 24 sijaitsevista Turun ammatti-instituutin käytössä olevista tiloista vuoden 2015 aikana. Tämä perustuu kaupunginvaltuuston 17.6.2013 hyväksymään uudistamisohjelmaan, joka sisältää Tommilankadun tiloista luopumisen.

 

Tommilankadun koulutuksen siirrosta Aninkaisten koulutaloon on laadittu 27.6.2014 Kaupunginvaltuustossa hyväksytyn tilahankkeen tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohjeen mukainen hankekuvaus liite 1, jossa on selvitetty toimintojen siirron edellytykset, toimintojen sijoittamisen käytännön näkökulmat ja taloudelliset vaikutukset.

 

Liite 1                                  Hankekuvaus huonetilaohjelmalla

 

Tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohjeen mukaan kustannukseltaan alle 1 M€:n hankekuvauksen hyväksyy käyttäjätoimialan lautakunta ja samalla se sitoutuu hankkeesta aiheutuviin kustannuksiin. Tämän jälkeen toteutus siirtyy Kiinteistötoimialan tilapalveluille.

 

Tehdyn selvityksen mukaan Tommilankadun toiminnot ovat sijoitettavissa Aninkaisiin kohtuullisen pienillä muutostöillä, joiden kustannusarvio on alle 1 M€. Valtaosaa Tommilan koulutuksesta voidaan toteuttaa Aninkaisissa jo olemassa olevissa puitteissa. Toimialan kokonaisneliömäärä näin ollen laskee ja Aninkaistenkadun tilojen käyttöasteita saadaan nostettua. Tiloihin on tehty sijoittumissuunnitelma kahdella variaatiolla, joissa muutostöiden määrä poikkeaa hieman toisistaan.

 

Vaihtoehto A pitää sisällään

 

-teorialuokan, opettajien työtilan varastotilan muutoksen 2 pienkeittiötilaksi, joka sisältää ruokailutilan

-siivouskeskuksen laajennuksen

-toimistotilojen muutoksen 80 opiskelijan puku- ja pesutiloiksi

-toimistotilan muutoksen 10 opettajan puku- ja pesutiloiksi

 

Tämän vaihtoehdon kustannusarvio on 448 000 euroa ja siitä käyttäjälle aiheutuva muutostyömaksu on noin 5 461 €/kk.

 

Vaihtoehto B pitää sisällään

 

-teorialuokan, opettajien työtilan varastotilan muutoksen 2 pienkeittiötilaksi, joka sisältää ruokailutilan

-siivouskeskuksen laajennuksen

-toimistotilan muutoksen 10 opettajan puku- ja pesutiloiksi

 

Tämän vaihtoehdon keskeinen ero on opiskelijoiden sosiaalitiloissa, jotka toteutetaan uusilla kalusteratkaisuilla nykyisissä tiloissa.

 

Vaihtoehdon B kustannusarvio on noin 30 000 euroa pienempi ja käyttäjälle aiheutuva muutostyömaksu olisi näin ollen noin 5 095 €/kk.

 

Lopullinen muutostyömaksu lasketaan toteutuneista kustannuksista.

 

Aninkaistenkadun koulutalossa tullaan tekemään kesän 2015 aikana vesi- ja viemäriputkien kunnostustöitä, mutta tällä ei ole vaikutusta vuokraan.

 

Hankekuvauksessa esitetyt toiminnalliset muutostyöt on toteutettavissa myös kesällä 2015, mikäli toteutusta varten varataan rahat vuoden 2015 talousarviokäsittelyssä.

 

Lautakunnalle esitetään työryhmän puolesta hyväksyttäväksi Tommilan toimintojen siirtoa Aninkaisiin hankekuvauksessa esitetyn vaihtoehto B:n mukaan. Toimintojen siirron toteutumisen jälkeen toimiala voi luopua Tommilankadun tiloista kokonaan.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyy Tommilankadun ammatti-instituutin toimintojen sijoittamisen Aninkaisten koulutaloon hankekuvauksen vaihtoehto B:n mukaisesti ja sitoutuu samalla hankekuvauksessa esitettyyn kustannukseen muutostöistä johtuen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedImmonen Hannu
esiKoskiniemi Tuomas


Liitteet:

Kasopelk § 158
Liite 1:Hankekuvaus huonetilaohjelmalla