13.5.2014

 

 

 

 

 

 

 

 

LAUTAKUNTA-ALOITE SIIRRETTÄVÄN TILAELEMENTIN SIJOITTAMISEKSI PÄIVÄKOTIKÄYTTÖÖN YLI-MAARIAN KOULUN TONTILLE KOULUN JA PÄIVÄKODIN VALMISTUMISEEN ASTI

 

Sivistystoimialan tilapalveluiden tilaston mukaan 1.1.2014 Moision alueen 0-6-vuotiaiden määrä on 447 lasta. Vuosikymmenen loppuun mennessä määrän ennustetaan kasvavan sadalla lapsella. Kun oletetaan, että 70 % ko. lapsista osallistuu varhaiskasvatukseen, tarkoittaa tämä kokonaisuudessaan noin 380 hoitopaikan tarvetta vuosikymmenen loppuun mennessä.

 

Tällä hetkellä alueen hoitopaikkatarjonta on seuraava:

 

131 päiväkotipaikkaa

14 perhepäivähoitopaikkaa

14 leikkikoulupaikkaa

leikkipuisto

 

Alueella ei ole yksityistä päiväkotihoitoa.

 

Tämä tarkoittaa nykyisen lapsimäärän mukaan sitä, että noin 35 % lapsista saa tällä hetkellä hoitopaikan omalta alueeltaan.

 

Alueella on esitettyjen lukujen perusteella akuutti pula hoitopaikoista. Tähän on tultu odoteltaessa suunnitellun päiväkoti – kouluhankkeen toteutumista. Tässä vaiheessa, vuosien odottelun jälkeen, tilaelementin sijoittaminen Vakiniitun tontille ajatuksella, kunnes varsinainen valmistuu, ei varhaiskasvatuksen näkemyksen mukaan olisi kuitenkaan perusteltua. Viime aikojen tilatarpeita arvioitaessa ja suunniteltaessa on päädytty selkeästi kantaan, että tilaelementtejä ei tule suosia niiden korkeiden kustannusten vuoksi. Arvokkaan tilaelementin sijoittaminen korvaamaan suunniteltua uudisrakennusta saattaisi tuoda asioiden etenemiseen myös sen mahdollisuuden, että varsinaista rakentamista voitaisiin edelleen lykätä.

 

Varhaiskasvatuksessa on tällä hetkellä monta vireillä olevaa tilahanketta, jotka odottavat käynnistymistä. Yli-Maarian tilanteeseen vaikuttaa suoraan se, saadaanko Rauninaukion tilat toteutettua. Sijaintinsa puolesta Rauninaukion uusi yksikkö pystyisi palvelemaan myös Yli-Maaria tarpeita, kunnes sen omat tilat valmistuvat. Sijainniltaan Rauninaukion yksikkö pystyy palvelemaan koko pohjoista aluetta työmatkaliikenteen suuntautuessa pääasiassa keskustaan.

 

 

Tulosaluejohtaja Maija-Liisa Rantanen   

 

Palvelualueen päällikkö Tuire Korhonen