Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta6302.04.20147

3478-2014 (112, 121)

Iltalukion rehtorin viran hoito 1.1.2015 lukien

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 63

Toimialajohtaja Timo Jalonen 21.3.2014:

 

Iltalukion rehtori on irtisanoutunut virastaan 1.1.2015 lukien. Tosiasiallisesti työ loppuu huomattavasti aikaisemmin.

 

Lukiokoulutuksen tulosalueella on tapahtunut viime vuosien aikana merkittäviä muutoksia ja lukioiden määrä on vähentynyt. Lisäksi kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti Luostarivuoren ja Lyseon lukiot yhdistetään 1.8.2016 lukien. Tähän liittyvä valmistelutyö on jo aloitettu.

 

Kokonaistilanne on muuttunut merkittävästi vuodesta 2006 jälkeen, jolloin opetustoimeen perustettiin tulosalueet. Toimintakentän muututtua ja uudistamisohjelmiin perustuen on perusteltua jättää Iltalukon rehtorin virka kokonaan täyttämättä. Iltalukiossa on rehtorin lisäksi apulaisrehtorin virka, joka on täytetty.

 

Nykytilanteessa on perusteltua, että tulosaluejohtaja Esko Heikkonen ryhtyy hoitamaan Iltalukion rehtorin tehtäviä oman viran ohella 1.1.2015 lukien ja tosiasiassa sitä ennenkin. Heikkonen on toiminut lukiokoulutuksen tulosaluejohtajana vuodesta 2006 lukien ja sitä ennen lukion rehtorina vuodesta 1998 lukien, joten hänellä on pitkä kokemus lukiokoulutuksesta. Heikkonen täyttää luonnollisesti muodolliset kelpoisuusehdot.

 

Heikkosta itseään ja Iltalukion apulaisrehtoria on kuultu asiassa ja he puoltavat esitettyä järjestelyä.

 

Koska kuntakentässä on olemassa lukuisia epävarmuustekijöitä ja koska opetus- ja kulttuuriministeriö kaavailee rakenteellisia muutoksia vuoden 2017 alusta, tulee asiassa jättää kuitenkin liikkumavaraa eikä Iltalukion rehtorin virkaa tule tässä vaiheessa lakkauttaa. Koska Iltalukio on ainoa aikuislukio Turussa, ei tilanteessa synny erityisiä intressiongelmia.

 

Järjestely aiheuttaa noin 75.000 euron kustannussäästöt.

 

Tulosaluejohtajan viran täyttää lautakunta ja rehtorin virat toimialajohtaja. Koska nyt tulosaluejohtajan tehtäväkuvaa muutetaan olennaisesti, on perusteltua, että lautakunta tekee päätöksen asiasta.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että tulosaluejohtaja Esko Heikkonen määrätään hoitamaan Iltalukion rehtorit tehtävät oman virkansa ohella 1.1.2015 lukien ja toimialajohtajan päätöksellä tarvittaessa aiemminkin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvSivistystoimialan hallinto, yleishallinto- ja henkilöstöpalvelut
aoHeikkonen Esko