Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta4305.03.20144

2345-2014 (061)

Logistiikka-alan kaluston hankinta Turun ammatti-instituutille

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 43

Ammatillisen koulutuksen tulosaluejohtaja Hannu Immonen 26.2.2014:

 

Kasvatus- ja opetuslautakunta on kokouksessaan 11.12.2013 § 200 Kasvatus- ja opetuslautakunta on kokouksessaan 11.12.2013 § 200 hyväksynyt talousarvioehdotuksen vuodelle 2014 ja samalla hyväksynyt Turun ammatti-instituutin leasinghankintojen hankintasuunnitelman vuodelle 2014.

 

Hankintasuunnitelmassa on esitetty hankittavaksi käytetty puoliperävaunuyhdistelmä ajoneuvo ja kaksi uutta pikkubussia opetuskäyttöön logistiikan koulutusalalla. Logistiikka-alaa opiskelee tällä hetkellä 140 nuorta ja syksystä lähtien ala vaatii ammattipätevyyden edellyttämän koulutuksen, jolloin tarve logistiikan koulutukselle erityisesti aikuiskoulutuksessa lisääntyy. Kaluston päivittämisen tarve on akuutti.

 

Nykyinen yhdistelmäajoneuvo vm. 2002 on hankittu käytettynä ja on käytössä kulunut siihen kuntoon, että sitä ei kannata enää ylläpitää. Vanha yhdistelmäajoneuvo annetaan vaihdossa tai poistetaan rekisteristä ja käytetään käsittelyharjoituksissa suljetulla alueella. Nyt hankittavaan käytettyyn ajoneuvoon asennetaan liikenneopetusvarustus polkimilla. Hankinnan hinta on noin 150 000 €.

 

Lisäksi hankintasuunnitelmassa on esitetty hankittavaksi kaksi uutta pikkubussia logistiikan B-kortti koulutukseen ja ajoharjoitustehtävien suorittamiseksi. Autot varustetaan opetuspolkimilla ja tarvittavilla peileillä. Nykyiset pikkubussit on hankittu käytettyinä Palolaitokselta ja ovat vuosimallia 1996 ja 1998. Ajoneuvot ovat kuluneet käytössä siihen kuntoon, ettei niitä kannata enää korjata, eikä niillä voi antaa asianmukaista ajo-opetusta. Vanhat ajoneuvot poistetaan käytöstä ja toimitetaan romutettavaksi. Hankinnan kustannusarvio on noin 45 000 €/ajoneuvo eli yhteensä noin 90 000 €.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää valtuuttaa hankinta- ja logistiikkakeskuksen käynnistämään opetuskäyttöön hankittavien käytetyn puoliperävaunuyhdistelmä ajoneuvon ja kahden uuden pikkubussin kilpailutukset sekä

 

päättää valtuuttaa tulosaluejohtajan allekirjoittamaan tarjouspyynnöt sekä tekemään päätöksen toimittajista ja allekirjoittamaan sopimuksen toimittajien kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHankinta- ja logistiikkakeskus
tpvImmonen Hannu