Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta3212.02.201412

1488-2014 (061, 041)

Astianpesulinjaston hankinta ammatillisen koulutuksen tulosalueen opetusravintola Alabamaan

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 32

Ammatillisen koulutuksen tulosaluejohtaja Hannu Immonen 5.2.2014:

 

Ammatillisen koulutuksen hotelli-, matkailu- ja ravintola-alan koulutusta toteutetaan Lemminkäisenkadun toimipisteessä. Samassa toimipisteessä sijaitsee myös pääosa ammatillisen aikuiskoulutuksen opetuksesta. Opetuksen tukena ammatti-instituutilla toimii tiloissa opetusravintola Alabama, lounasravintola VIP opiskelijoille, lounaskahvila Snack city sekä kahvila. Edellä lueteltuja palveluja käyttävät opiskelijoiden ja henkilökunnan lisäksi päivittäin satoja ulkopuolisia asiakkaita lähialueella olevista yrityksistä ja julkisen hallinnon toimijoista. Nämä kaikki palvelutoiminnot sekä useat opetuskeittiöt muodostavat huomattavan kokonaisuuden ja tarpeen tehokkaalle astianpesulle. Nykyinen astianpesulinjasto on alkuperäinen ja ei enää palvele tehokkuudellaan nykyisiä ja mahdollisesti tulevaisuudessa kasvavia tarpeita. Lisäksi riskit noin 20 vuotta vanhan linjaston suuremmista korjauksista ja käyttöseisokeista on kasvanut.

 

Kasvatus- ja opetuslautakunnassa 11.9.2013 § 162 hyväksytyssä leasing-suunnitelmassa vuodelle 2014 on varattu uuden astianpesulinjaston hankintaan 20.000 €. Nyt uusien selvitysten ja suunnitelmien mukaan olisi perusteltua muuttaa aikaisemmin suunniteltua linjastoa hieman suuremmaksi ja tehokkaammaksi, jolloin myös henkilöresurssia saadaan vapautettua ja kohdennettua muuhun työhön ja pystytään varautumaan kasvaviin asiakasmääriin. Alustava hinta-arvio uusille suunnitelmille hankinnan osalta olisi noin 60.000 €. Nykyisestä leasing-suunnitelmasta jätettäisiin tälle vuodelle suunniteltu Data Cityn suurkeittiön kalustehankinta tekemättä, josta vapautuisi 20.000 €. Lisäksi ammatillisen koulutuksen tulosalueen vuoden 2014 leasingsuunnitelma tarkistetaan, jotta saadaan vielä 20.000 € kohdennettua astianpesulinjaston hankintaan.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää valtuuttaa hankinta- ja logistiikkakeskuksen käynnistämään ammatillisen koulutuksen tulosalueen opetusravintola Alabaman astianpesulinjaston kilpailutuksen sekä

 

valtuuttaa ammatillisen koulutuksen tulosaluejohtajan allekirjoittamaan tarjouspyynnön, tekemään päätöksen toimittajasta ja allekirjoittamaan hankintasopimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli palvelujohtaja Vesa Kulmala.

Jakelu

tpvHankinta- ja logistiikkakeskus
tpvImmonen Hannu