5.2.2014

Heinikonkadun päivähoitoyksikön väistötilat

Pernon koulu sijaitsee aivan Heinikonkadun päiväkodin vieressä, joten siirtyminen väistötiloihin ei tuota perheille ongelmia lasten kuljetusten suhteen. Pernon koulun tilat on rakennettu yläasteen ja lukion tarpeiden mukaisiksi. Päiväkotitoimintaan tiloja voidaan käyttää vain väliaikaisesti. Tiloihin tarvitaan ennen väistötilojen käyttöön ottamista joitakin korjauksia. Lisäksi tulee varmistaa sisäilman laatu.

 

Heinikonkadun päiväkodin vanhemmille on lähetetty tiedote tulevasta peruskorjauksesta ja toiminnan siirtämisestä väistötiloihin. Tuolloin ei ollut vielä tietoa suunnitelluista väistötiloista. Kun päätös väistötiloista on tehty, tulee perheille järjestää tiedotustilaisuus asiasta.

 

Varhaiskasvatuksen toiminta väistötiloissa alkaa heinä- elokuun vaihteessa 2014. Kesäajan toiminta pystytään järjestämään alueen muissa päiväkodeissa, koska osa lapsista on kesälomalla. Suunnitelmien mukaan paluu takaisin Heinikonkadun päiväkotiin tapahtuisi tammikuussa 2015.

 

Väistötiloihin sijoitettavia ryhmiä on neljä.

1 alle 3-vuotiaat (12 lasta)

1 yli 3-vuotiaat (21 lasta)

1 integroitu sos.em. lasten erityisryhmä (15 lasta)

1 esiopetus ja 5-vuotiaiden lasten ryhmä (21)

 

Tarvittavat tilat:

Leikkihuone ja lepohuone joka ryhmälle.

Ryhmien yhteinen monitoimitila.

Pienryhmähuoneet molempiin kerroksiin.

Riittävät eteis- ja wc-tilat joka ryhmälle, alle 3-vuotiaille lapsille pesupaikka wc:n yhteyteen.

Henkilökunnan sosiaalitila ja työtila.

Päiväkodin johtajan toimisto.

Siivouskomero, jossa on mahdollisuus pyykkikoneen toimintaan.

 

Käytävätiloja voidaan kummassakin kerroksessa hyödyntää ruuankuljetusastioiden säilytyspaikkana. Ko. paikkojen yhteyteen on saatava kytkettyä jääkaapit.

 

Kulku Pernon koulun tiloihin tulee jakaa päiväkodin ja muiden tilojen käyttäjien kesken aitaamalla sisäänkäyntialue. Lisäksi päiväkodin käyttöön tulee suunnitella aidattu piha-alue lasten ulkoilua varten. Piha-alue varustetaan leikkipihojen perusvälineistöllä.

 

Ruokahuollon järjestämiseksi tulee Heinikonkadun päiväkodin väistötiloissa siirtyä Arkean palvelutaso I:een (nykyisin palvelutaso II). Palvelutaso I sisältää ruuan valmistuksen ja ruokahuollon palvelut. Palvelutasolta toiseen siirtymisen lisäkustannukset ovat 16.327 euroa.

Maija-Liisa Rantanen

Varhaiskasvatuksen tulosaluejohtaja