Åbo den 10 maj 2013

 

 

 

 

 

Lokalitetsförvaltningen vid Ämbetsverket

 

för fostran och utbildning

 

 

 

 

Utlåtande om evakueringslokaliteter

 

Komplettering

 

 

 

 

Som en mycket viktig komplettering till det av mig den 2 maj avgivna utlåtandet vill jag framföra ytterligare ett argument för att föredra alternativet Novia som evakueringslokaliteter.

 

Katedralskolan har en elev som kommer att gå i årskurs tre läsåret 2014-15. Han är rörelsehämmad och behöver specialnäring flera gånger om dagen. Han kan inte röra sig mellan våningarna i trappan, utan måste använda hiss. Hissen i Novias hus är inte den bästa med tanke på att den stannar mellan våningarna, men det är bättre att ha den än att inte alls kunna utnyttja hiss, som i Juhana Herttuas hus.

 

För en elev i vårt svenskspråkiga gymnasium finns inga andra alternativ i fråga om skolhus, och därför måste evakueringsalternativens tillgänglighet beaktas.

 

 

Bertel Wahlström

rektor

            Turussa 10. toukokuuta 2013

 

 

Kasvatus- ja opetustoimen virasto

Tilapalvelut

 

               Käännös

 

Lausunto väistötiloista

 

Täydennys

 

 

 

 

Hyvin tärkeänä täydennyksenä 2. toukokuuta antamaani lausuntoon haluan tuoda esille vielä yhden argumentin, jonka mukaan Novia-vaihtoehto on etusijalla väistötilojen valinnassa.

 

Katedralskolanissa on oppilas, joka lukuvuonna 2014–15 opiskelee kolmannella vuosikurssilla. Hän on liikuntarajoitteinen ja tarvitsee erityisravintoa useita kertoja päivässä. Hän ei pysty kulkemaan portaissa siirtyäkseen kerroksesta toiseen, vaan hänen täytyy käyttää hissiä. Novian talon hissi ei ole paras mahdollinen, koska se pysähtyy kerrosten väliin, mutta hissi on parempi kuin, ettei sellaista käyttömahdollisuutta lainkaan ole. Tämä on tilanne Juhana Herttuan rakennuksessa.

 

Ruotsinkielisessä lukiossamme opiskelevalla oppilaalla ei ole muita vaihtoehtoja, kun on kyse koulurakennuksista, ja sen vuoksi väistötilojen esteettömyys täytyy ottaa huomioon.

 

 

Bertel Wahlström

rehtori