Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta8815.05.201310

13540-2012 (530, 015)

Nuorisotakuun toteutumista Turussa seuraavan ohjausryhmän raportti 1/2013

Tiivistelmä:

Kaupunginjohtaja on 25.1.2013 asettanut ohjausryhmän seuraamaan nuorisotakuun toteutumista Turussa. Kasvatus- ja opetuslautakunnalle esitetään ohjausryhmän raportti 1/2013.

Kasopelk § 88

Toimialajohtaja Timo Jalonen 3.5.2013:

 

Nuorille suunnattu takuu toimenpiteistä työllisyyden edistämiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi on yksi hallitusohjelman kärkihankkeista. Nuorisotakuun perusteella jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle tarjotaan työ-, työkokeilu-, opiskelu-, työpaja- tai kuntoutuspaikka viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työttömäksi joutumisesta.

 

Nuorisotakuuseen liittyy koulutustakuu: jokaiselle peruskoulun päättäneelle taataan koulutuspaikka lukioissa, ammatillisissa oppilaitoksissa, oppisopimuksessa, työpajassa, kuntoutuksessa tai muulla tavoin. Nuorten aikuisten osaamisohjelma tarjoaa ilman koulututusta oleville alle 30-vuotiaille nuorille mahdollisuuden ammatillisen tutkinnon tai sen osan suorittamiseen.

 

Turussa eri toimialoilla nuorille jo aiemmin suunnattuja toimintatapoja kehitetään ja toteutetaan 1.1.2013 alkaen täytäntöönpannun nuorisotakuun mukaisesti. Kaupunginjohtaja on 25.1.2013 § 16 asettanut ohjausryhmän seuraamaan nuorisotakuun toteutumista Turussa ja nimennyt ohjausryhmään jäseniksi seuraavat henkilöt:

 

- toimialajohtaja Timo Jalonen, sivistystoimiala, puheenjohtaja

- palvelujohtaja Mika Helva, sivistystoimiala

- projektipäällikkö Matti Mäkelä, sivistystoimiala

- nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, vapaa-aikatoimiala

- toiminnanjohtaja Taina Laaksonen, vapaa-aikatoimiala

- toimialajohtaja Riitta Liuksa, hyvinvointitoimiala

- palvelujohtaja Sirpa Kuronen, hyvinvointitoimiala

- toimistopäällikkö Jaana Malén, hyvinvointitoimiala

- erityisasiantuntija Sami Savolainen, konsernihallinto, kaupunkikehitysryhmä, elinkeino ja osaaminen

- kehittämispäällikkö Maarit Luukkaa, konsernihallinto, strategia ja kehittäminen

 

Asettamispäätöksen mukaan ohjausryhmän tulee raportoida työnsä etenemisestä kaupunginjohtajalle ja kaupungin johtoryhmälle tarvittaessa, mutta kuitenkin vähintään puolivuosittain. Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan asiasta raportoidaan säännöllisesti myös kaupunginhallitukselle.

 

Ohjausryhmä on kokoontunut kevään aikana kaksi kertaa ja laatinut liitteenä olevan raportin esitettävistä toimenpiteistä. Raportti lähetetään samansisältöisenä tiedoksi nuorisolautakunnalle, kasvatus- ja opetuslautakunnalle ja sosiaali- ja terveyslautakunnalle sekä kaupunginhallitukselle.

Liite 1                                  Nuorisotakuun toteutumista Turussa seuraavan ohjausryhmän raportti 1/2013

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta merkitsee nuorisotakuun toteutumista Turussa seuraavan ohjausryhmän raportin 1/2013 tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Liite 2                                Nuorisotakuu Turun sivistystoimialalla


Liitteet:

Kasopelk § 88
Liite 1:Nuorisotakuun toteutumista Turussa seuraavan ohjausryhmän raportti 1/2013
Liite 2:Nuorisotakuu Turun sivistystoimialalla