Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta8715.05.20139

5921-2012 (421)

Päiväkotihoidon sääntökirjan yleisen osan täsmennykset ja muutokset

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 87

Palvelujohtaja Vesa Kulmala ja palvelualueen päällikkö Pia Jokinen:

 

Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta on kokouksessaan 20.6.2012 §:ssä 120 hyväksynyt Varhaiskasvatuksen palveluseteli sääntökirjan yleisen osan päiväkotihoidon ja leikkitoiminnan osalta.

 

Oheismateriaali 1               Sääntökirja 20.6.2012 päätöksen mukaisesti

 

Sääntökirjaa on tullut tarve päivittää, koska päivähoidon lainsäädännössä ja Turun kaupungin organisaatiossa on tapahtunut muutoksia. Samassa yhteydessä on pyritty täsmentämään kohtia, joissa on ollut palvelujen tuottajien ja asiakaspalautteen perusteella tulkinnanvaraisuutta tai niistä on aiheutunut epäselvyyksiä.

 

Oheismateriaali 2               Päivitetty sääntökirja / muutokset ja korjaukset korostettuna

 

Merkittävin muutos koskisi kohtaa ”6.5 Palvelusetelin arvon tarkistaminen, Lapsi täyttää kolme vuotta”. Aikaisemmin lapsikohtaisen palvelusetelin arvo on tarkistettu lapsen syntymäpäivän jälkeisestä päivästä. Elokuun alusta 2013 olisi tarkoituksenmukaista siirtyä siihen, että lapsikohtaisen palvelusetelin arvo tarkistettaisiin vasta seuraavan kalenterikuukauden alusta. Varhaiskasvatuksen asiakastietojärjestelmä LPH-Effica ei tue tällä hetkellä voimassa olevaa käytäntöä vaan tämä on vaatinut asian huomioimisen ”käsin laskien”, järjestelmä huomioi asian seuraavan kalenterikuukauden alussa. Samaa periaatetta noudatetaan kunnallista päivähoitomaksua määrättäessä, esimerkiksi perhekoossa (aikuisten määrä perheessä) tapahtuvat muutokset otetaan huomioon seuraavan kalenterikuukauden alussa. Käsiteltävien tapausten määrä vaihtelee kuukausittain 10-20 tapausta kuukaudessa.

 

Sääntökirjaan esitettävät muutokset on käsitelty tuottajien ja Turun kaupungin yhteisessä kokouksessa 24.4.2013. Tuottajat olivat yksimielisesti esitettävien muutosten kannalla.

 

Sääntökirjan erityisen osan käyttöönotosta on päättänyt viranhaltijan päätöksellä toimialajohtaja. Erityisessä osassa täsmennetään yleistä osioita mm. toimintakäytäntöjen osalta. Erityisessä osassa käsitellään mm. seuraavia asioita:

 

Henkilökunnan pätevyysvaatimukset ja henkilökunnan määrä (määräykset tulevat lainsäädännöstä)

Yhteistyömuodot kaupungin kanssa

Laskutusprosessi

Varhaiserityiskasvatuksen määritelmiä ja periaatteita

Palautteen käsittely

Laadunhallinta

Tietojärjestelmän käyttö, esim. päiväkirja täyttäminen

Omavalvontasuunnitelma

 

Liite 1                                  Päiväkotihoidon ja leikkitoiminnan sääntökirja Turussa 1.8.2013 alkaen

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää hyväksyä liitteenä 1 olevan palvelusetelitoimintaa ohjaavan sääntökirjan yleisen osuuden. Lisäksi lautakunta päättää, että toistaiseksi voimassaoleva sääntökirja otetaan käyttöön 1.8.2013 alkaen.

PäätösAsia pantiin pöydälle Koivusalon Liukkosen kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Ennen asian pöydälle panemista äänestettiin Oksasen Yrttiahon kannattamana tekemästä palautusehdotuksesta. Palautusehdotus hylättiin äänin 11-2. Käsittelyn jatkamisen puolesta äänestivät Liukkonen, Heinonen, Koivusalo, Schaumann, Laaksonen, Ratilainen, Niinivirta, Rantanen, Rusi, Raho ja Hartiala.


Liitteet:

Kasopelk § 87
Liite 1:Päiväkotihoidon ja leikkitoiminnan sääntökirjan Turussa 1.8.2013