Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta806.02.20138

1163-2013 (010, 011)

Kasvatus- ja opetuslautakunnan toimivalta eräissä henkilöstöasioissa

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 8

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Hallintosäännön 45 § ja toimialan johtosäännön mukaan lautakunta ottaa tulosaluejohtajat ja palvelujohtajat.

 

Hallintosäännön 51§ mukaan palkattoman harkinnanvaraisen virkavapauden myöntää lautakunta tulosaluejohtajille ja palvelujohtajille

 

Hallintosäännön 52§ mukaan sijaisen määrää virkavapauden ajaksi lautakunta tulosaluejohtajille ja palvelujohtajille

 

Kahden jälkimmäisen osalta on syytä tehdä delegointipäätökset. Koska lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa ja koska esimerkiksi harkinnanvaraiset virkavapaudet ovat pääosin enintään viikon mittaisia on perusteltua, että toimialajohtaja tekisi päätöksen hallintosäännön 51§ ja 52§ tarkoittamissa asioissa silloin kun harkinnanvarainen virkavapaa annetaan enintään kahdeksi kuukaudeksi tai päähenkilölle määrätään sijainen. Vain harvoin em. viranhaltijoille on määrätty sijainen, sillä tehtäviä on hoidettu oman viran ohella.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että tulosaluejohtajien ja palvelujohtajien harkinnanvaraisista virkavapauksista enintään kahden kuukauden osalta päättää toimialajohtaja ja muutoin lautakunta. (HS 51§)

 

Samalla kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että em. viranhaltijoiden sijaisuuksista päättää toimialajohtaja enintään kahden kuukauden osalta ja muutoin lautakunta. (HS 52§)

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmJalonen Timo
tpvSkyttä Pirjo