Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto3609.12.20213

14574-2021 (12 00 01, 12 01 02)

Wäinö Aaltosen koulun opetussuunnitelman muuttaminen

Tiivistelmä: -

Kaoplksj § 36

Wäinö Aaltosen koulun rehtori Tiina Paappa 18.11.2021:

 

Wäinö Aaltosen koulun koulukohtaisessa opetussuunnitelmassa on luvussa 5.3 kirjaus koskien oppilaalle määrättävää jälki-istuntoa. Voimassa olevan kirjauksen mukaan ennen jälki-istunnon määräämistä kuullaan oppilasta ja huoltajaa.

 

Esitän, että Wäinö Aaltosen koulun opetussuunnitelmasta luvun 5.3 ”Kasvatuskeskustelut ja kurinpidollisten keinojen käyttö” jälki-istunnon määräämiseen liittyvästä kuulemisesta poistetaan huoltajan kuuleminen. Perusopetuslain 36 a §:n mukaan ennen oppilaan määräämistä jälki-istuntoon, kirjallisen varoituksen antamista oppilaalle ja oppilaan määräaikaista erottamista on yksilöitävä toimenpiteeseen johtava teko tai laiminlyönti, kuultava oppilasta ja hankittava muu tarpeellinen selvitys.

 

Wäinö Aaltosen koulun opetussuunnitelmaan esitettävä poistettava teksti on yliviivattu: ”Kouluaikana tapahtuvasta väkivaltatapahtumasta tai vakavasta sääntöjen rikkomisesta seuraa jälki-istunto. Mikäli kasvatuskeskustelu ei johda toivottuun lopputulokseen, voidaan oppilas määrätä jälki-istuntoon. Ennen jälki-istunnon määräämistä on oppilasta ja huoltajaa kuultava. Jälki-istunnosta ilmoitetaan aina huoltajalle ja se kirjataan Wilmaan.”

 

Perusopetuksen palvelualuejohtaja Tommi Tuominen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto päättää muuttaa Wäinö Aaltosen koulun opetussuunnitelmaa edellä esitetyn mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKasvatus ja opetus, perusopetus
tpvKoivunen Riikka