Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto1507.10.20214

11765-2021 (12 00 01, 12 00 00)

Ilpoisten koulun opetussuunnitelman tuntijaon muuttaminen

Tiivistelmä: -

Kaoplksj § 15

Ilpoisten koulun rehtori Johanna Järvinen 22.9.2021:

 

Ilpoisten koulun 6.4.2016 hyväksytyssä opetussuunnitelmassa todetaan seuraavasti: ”Vuosiluokkien 1-6 lisätunnit sisällytetään ensimmäisellä luokalla äidinkieli ja kirjallisuus -oppiaineeseen, toisella englantiin ja kolmannella matematiikkaan. Opetuksessa noudatetaan kuntakohtaisia vuosiluokkaistettuja tavoitteita ja sisältöjä ja ne arvioidaan osana tätä opetusta. Koulukohtaisten lisätuntien toiminnassa korostuvat laaja-alaisen osaamisen L1 ja L2 tavoitteet ja sisällöt.”

 

Opetussuunnitelman laatimisen jälkeen on aloitettu varhennettu kielenopetus, joten kaikki oppilaat opiskelevat englantia ensimmäisestä vuosiluokasta lähtien. Siksi ei ole tarvetta toisen vuosiluokan lisätuntiin englannissa. Koulu on kehittänyt kielellisten valmiuksien tukea resursoimalla alkukasvatuksessa esimerkiksi joustaviin ryhmittelyihin, suomi toisena kielenä -opetukseen sekä osa-aikaiseen erityisopetukseen, joten äidinkieli ja kirjallisuus -oppiaineen lisätunnin sijaan kaivataan lisätunteja matematiikan opetukseen.

 

Ilpoisten koulun opetussuunnitelman tuntijakoa esitetään muutettavaksi 11.8.2021 alkaen kuulumaan seuraavasti: ”Vuosiluokkien 1-6 lisätunnit sisällytetään matematiikan oppiaineeseen siten, että vuosiluokilla 1-3 on kullakin yksi lisätunti matematiikassa. Opetuksessa noudatetaan kuntakohtaisia vuosiluokkaistettuja tavoitteita ja sisältöjä, ja ne arvioidaan osana tätä opetusta. Koulukohtaisten lisätuntien toiminnassa korostuvat laaja-alaisen osaamisen L1 ja L2 tavoitteet ja sisällöt.”

 

Perusopetuksen palvelualuejohtaja Tommi Tuominen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto päättää muuttaa Ilpoisten koulun opetussuunnitelman tuntijakoa edellä esitetyn mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Palvelupäällikkö Riikka Koivunen oli kokouksessa selostamassa asiaa.

Jakelu

tpvKasvatus ja opetus, perusopetus
tpvKoivunen Riikka