Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto1707.10.20216

11763-2021 (12 00 01, 12 00 00)

Yhteishakuun tulevien ammatillisten perustutkintojen ja tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen aloituspaikkasuunnitelma vuodelle 2022

Tiivistelmä:

Kasvatus- ja opetuslautakunnalle esitetään suunnitelma Turun ammatti-instituutissa vuoden 2022 yhteishaun kautta täytettävistä aloituspaikoista eri tutkinnoissa.

Kaoplksj § 17

Ammatillisen koulutuksen palvelualuejohtaja Hannu Immonen 30.9.2021:

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö päättää vuosittain ammatillisen koulutuksen järjestäjän tavoitteellisesta opiskelijavuosimäärästä sekä siihen sisältyvästä työvoimakoulutuksen tavoitteellisesta opiskelijavuosimäärästä eduskunnan hyväksyttyä seuraavan vuoden talousarvion ministeriön esittämässä muodossa. Turun ammatti-instituutin opiskelijavuosimäärä vuodelle 2021 on 5 116. Vuoden 2022 suunnittelun pohjana käytetään vuoden 2021 vahvistettua määrää, koska varsinainen vuoden 2022 suoritepäätös saadaan vasta joulukuussa. Vahvistettu opiskelijavuosipäätös sisältää ammatilliset perustutkinnot, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot sekä muun tutkintoon johtamattoman ammatillisen koulutuksen, tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen (TUVA), oppisopimuskoulutuksen sekä työvoimakoulutuksen ja vankilaopetuksen.

 

Yhteishaku on tarkoitettu pääasiassa samana tai edeltävänä vuonna peruskoulun päättäneille nuorille. Hakuaika on valtakunnallinen, ja peruskoulun päättävää hakijaa suosivat valintaperusteet on säädetty asetuksella. 1.1.2021 voimaan tullut hakeutumisvelvollisuus peruskoulun päättäville ja 1.8.2021 voimaan tullut oppivelvollisuuden laajennus ovat entisestään vahvistaneet peruskoulun samana vuonna päättäneiden hakeutumista toisen asteen koulutukseen. Ammatillisen peruskoulutuksen aiemmin suorittanut hakija ei ole hakukelpoinen yhteishaussa. Hakijamäärien perusteella peruskoulun päättäville on riittävästi paikkoja yhteishaussa, ja koulutuksen järjestäjä voi halutessaan ottaa myös enemmän kuin suunnitelma edellyttää. Yhteishaun lisäksi Turun ammatti-instituutissa on jatkuva haku, jossa hakeudutaan koulutuksiin läpi vuoden.

 

Suunnitelma vuoden 2022 ammatillisen koulutuksen yhteishaun kautta Turun ammatti-instituutissa tarjolla olevista aloituspaikoista eri tutkinnoissa esitellään kokouksessa.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto merkitsee suunnitelman tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Palvelualuejohtaja Hannu Immonen oli kokouksessa selostamassa asiaa.