Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto309.09.20213

10433-2021 (00 01 01)

Läsnäolo- ja puheoikeus kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston kokouksissa

Tiivistelmä: -

Kaoplksj § 3

Palvelualuejohtaja Vesa Kulmala 24.8.2021:

 

Hallintosäännön 123 §:ssä määrätään läsnäolo- ja puheoikeuksista kaupungin eri toimielimissä. Jäsenten lisäksi seuraavilla henkilöillä on läsnäolo- ja puheoikeus kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielisessä jaostossa: jaoston esittelijät, toimielimen sihteeri, pormestari, palvelukokonaisuuden apulaispormestari, kasvatus- ja opetusjohtaja ja kansliapäällikkö.

 

Muiden kuin edellä mainittujen henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielisessä jaostossa päättää jaosto.

 

Läsnäolo- ja puheoikeus tulisi olla konsernihallinnossa toimivilla kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden asioista vastaavilla päälliköillä, kun kokouksessa käsitellään ko. henkilöiden vastuulle kuuluvia asioita.

 

Lisäksi läsnäolo-oikeus tulisi tarvittaessa olla kasvatus- ja opetusjohtajan sihteerinä toimivalla johdon sihteerillä, joka toimii teknisenä sihteerinä ja sihteerin varahenkilönä.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto päättää, että palvelujohtajalla ja konsernihallinnossa toimivilla kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden asioista vastaavilla päälliköillä on läsnäolo- ja puheoikeus kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston kokouksessa, kun kokouksessa käsitellään ko. henkilöiden vastuulle kuuluvia asioita.

 

Lisäksi kasvatus- ja opetusjohtajan sihteerinä toimivalla johdon sihteerillä on läsnäolo-oikeus kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston kokouksessa, kun kokouksessa tarvitaan teknistä sihteeriä tai sihteerin varahenkilöä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedMerta Pentti
tiedMäättänen Susanna
tiedParantainen Anu
tiedTakalo Anne
tiedVolosatova Lucy