Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta708.02.20237

35-2023 (02 05 01)

Yhdistysten omistamien kiinteistöjen ja huoneistojen kunnossapitoon ja peruskorjaukseen myönnettävät avustukset 2023/1

Tiivistelmä: -

Hyteedla § 7

Hallintokoordinaattori Heidi Elo 1.2.2023:

Kaupunginhallituksen 3.9.2018 § 331 vahvistamien ja 11.10.2022 § 423 päivittämien avustuksia koskevien yleisten ohjeiden mukaan kaupunginhallituksen alaisista määrärahoista voidaan jakaa yhteisöjen sääntömääräiseen toimintaan tarkemmin erittelemättömiä yleisavustuksia sekä tiettyyn tapahtumaan tai toimintoon kohdennettuja erityisavustuksia. Vakiintuneiden toimijoiden kanssa voidaan yhteistyön vahvistamiseksi ja toiminnan pitkäjänteisen kehittämisen tueksi tehdä yhteistyösopimus.

Kaupunginhallituksen alaisista määrärahoista voidaan jakaa yhteisöjen sääntömääräiseen toimintaan tarkemmin erittelemättömiä yleisavustuksia sekä tiettyyn tapahtumaan tai toimintoon kohdennettuja erityisavustuksia. Kohdennettuihin erityisavustuksiin lukeutuvat yhdistysten ja muiden yhteisöjen tapahtumiin ja erillistoimintoihin myönnettävät avustukset. Kohdennettuihin erityisavustuksiin lukeutuvat myös kiinteistöjen ja huoneistojen kunnossapitoon ja peruskorjaukseen myönnettävät avustukset. Kumpaankin on oma erillinen määräraha.

Kaupunginhallitus on 19.12.2022 § 524 kaupunginvaltuuston hyväksymän talousarvion täytäntöönpanopäätöksessä päättänyt siirtää tietyt avustusmäärärahat vuoden 2023 alusta toimintansa aloittaneen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan määrärahoihin.

Kaupunginhallituksen vuoden 2023 alaisiin määrärahoihin on varattu yhdistysten omistamien kiinteistöjen ja huoneistojen kunnossapitoon ja peruskorjaukseen 110.000 euron määräraha. Avustus kunnossapitoon ja peruskorjauksiin on jatkuvasti haettavissa. Käsittelyyn tuodaan kaksi (2) hakemusta, joiden haettava avustussumma on yhteensä 15.560 euroa.

Ehdotuksessa on otettu huomioon projektin suunnitelma ja kustannusarvion toteuttamiskelpoisuus sekä hankintojen tarkoituksenmukaisuus. Avustuksen määrä on enimmillään noin puolet arvioiduista kokonaiskustannuksista. Mikäli toteutuneet kustannukset alittavat kustannusarvion, alennetaan avustussummaa samassa suhteessa. Avustus maksetaan tositteita vastaan, kun anomuksessa mainittu peruskorjaus tai siihen liittyvä hankinta on tehty.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnalle esitetään päätettäväksi yhdistysten omistamien kiinteistöjen ja huoneistojen kunnossapitoon ja peruskorjaukseen myönnettävät avustukset liitteen 1 mukaisesti.

Liite 1​Avustusjakoesitys 8.2.2023 Kunnossapito ja peruskorjaus 2023-1

Vt. integraatiojohtaja Minna Sartes:

Ehdotus​Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta päättää myöntää yhdistysten omistamien kiinteistöjen ja huoneistojen kunnossapitoon ja peruskorjaukseen myönnettävät avustukset liitteen 1 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoElävän kulttuurin Koroinen ry
aoVilla Skogshyddanin Ystävät ry
tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, talouspalvelut
tiedEiniö Petra
tpvElo Heidi
tiedLuukkaa Maarit
tiedPerälä Antti
tiedSartes Minna


Liitteet:

Hyteedla § 7
Liite 1:Avustusjakoesitys 8.2.2023 Kunnossapito ja peruskorjaus 2023-1