Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd10415.12.20229

14739-2022 (00 01 04, 00.03)

Redogörelse för Åbo stads interna övervakning och riskhantering

Sammandrag: -

Efrn § 104

Räddningschef Pertti Soininvaara 13.12.2022:

Åbo stad har beslutat att den interna övervakningens status och riskhanteringens status och resultat följs upp under budgetåret och att resultaten rapporteras i samband med bokslutet. Dessutom utvecklas stadens interna övervakning och riskhantering på så sätt att man kan svara på den föränderliga verksamhetsmiljöns utmaningar. Verksamhetsberättelsen är en del av stadens bokslut och ska innehålla en redogörelse för hur den interna övervakningen och riskhanteringen har ordnats, brister som observerats i dessa och centrala åtgärder för hanteringen av risker.

Stadsstyrelsen godkänner den redogörelse för den interna övervakningen och koncernövervakningen och den bedömning av de mest betydelsefulla riskerna som inkluderas i stadens verksamhetsberättelse. Nämnderna, direktionerna och sammanslutningarnas styrelser godkänner redogörelsen och riskbedömningen som gäller deras ansvarsområden. Verksamhetsenheternas redogörelse och riskbedömning grundar sig på dokumenterad självutvärdering och ska behandlas inom organet.

Egentliga Finlands räddningsverk har för sin del utarbetat en redogörelse och en riskbedömning. Utifrån bedömningen är läget i fråga om Egentliga Finlands räddningsverks interna övervakning och riskhantering gott. Bedömningen och redogörelsen presenteras för nämnden i samband med mötet.

Räddningsdirektör Jari Sainio:

Förslag​Regionala räddningsnämnden i Egentliga Finland beslutar att godkänna räddningsverkets riskbedömning och redogörelse för 2022 och tillställa den som en del av Åbo stads bokslut.

Beslut​Förslaget godkändes.​

Sändlista

förkKonsernihallinto, sisäinen tarkastus
förkLahtinen Timo