Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd8824.11.20228

13481-2022 (10 03 02)

Uthyrning av brandstationslokalen för Reso FBK rf:s bruk

Sammandrag: -

Efrn § 88

Teknisk chef Mikko Särmä och regional brandchef Sebastian Holm 15.11.2022:

I punkten om den regionala räddningsnämnden i Egentliga Finlands räddningsverks ledningsstadga framgår det att nämnden ”godkänner redogörelser över behov av lokalprojekt och projektplaner för hyresprojekt utan hinder av bestämmelserna för projektplaneringsanvisningen, då den hyrda lokalen är belägen inom en annan kommun än Åbo stad”.

I och med utrymmesarrangemangen vid Luolala brandstation i Nådendal har det uppstått ett behov av att hyra brandstationslokaler som ersätter Reso FBK. Utgående från de förhandlingar som förts med Reso FBK och räddningsverksamhetens beredskapsbehov vore det ändamålsenligt att flytta brandstationslokalerna vid Reso FBK närmare Reso centrum, vilket torde förbättra brandkårsföreningens livskraft och göra det möjligt att bl.a. inleda brandkårsungdomsverksamhet. Brandstationsprojektet ökar inte antalet lokaler som kan hyras ut, eftersom Nådendals FBK flyttar till lokalerna i Luolala brandstation som frigörs från Reso FBK.

Räddningsverket har kartlagt eventuella lokaler som lämpar sig för brandstationer i Reso och kommit fram till en fastighet i närheten av centrum på adressen Vehnätie 9. Fastigheten består av ett hallutrymme (325 m²) och ett kontorsutrymme

(65 m²) med toalett och dusch samt sociala utrymmen med kök. Det finns alltså sammanlagt 390 m² att hyra. Hyreskostnaden är 2 690 €/mån förutom för december, januari och februari då hyran är 2 200 €/mån.

Den totala hyreskostnaden är således 30 810 € per år.

Räddningsdirektör Jari Sainio:

FörslagEgentliga Finlands regionala räddningsnämnd beslutar att hyra fastigheten ovan för Reso FBK:s bruk till priset 30 810 €/år.

BeslutFörslaget godkändes.

Föredragande för paragrafen var räddningschef Juha Virto.