Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd5302.06.202212

6281-2022 (01 01 00)

Ändring av tjänsten som byråföreståndare (vakans nr 100650) till en tjänst som planerare

Sammandrag: -

Efrn § 53

Förvaltnings- och personalchef Pertti Soininvaara och personalplanerare Anita Reiman 19.5.2022:

En fungerande personalplanering som skapar beredskap för serviceverksamhetens utmaningar och servicestrukturens ändringsbehov är en bekräftad kritisk framgångsfaktor för insatsområdet för ledning enligt personalstrategin. Vakansstrukturen bör motsvara personalbehovet och vara aktuell.

I enlighet med Egentliga Finlands regionala räddningsverks servicenivåbeslut utvecklas även planeringen av karriärvägar och arbetshälsan.

Serviceenheten för förvaltning och personal föreslår att tjänsten som byråföreståndare vakans nr 100650 ändras till en tjänst som planerare från och med 1.7.2022. Det totala antalet vakanser ökar inte. Planeraren arbetar bland annat som expert på stöd för hela personalens psykiska välbefinnande samt som utvecklare, utbildare och förankrare av debreafing-verksamheten. Behörighetskravet för planeraren är en högskoleexamen som lämpar sig för uppgiften. Planerarens uppgiftsrelaterade lön på basis av bedömningen av arbetets svårighetsgrad är 3035,61 €/mån. Arbetstiden är kontorsarbetstid. På tjänsteförhållandet tillämpas villkoren i AKTA. Tjänsten som planerare finns vid serviceenheten för förvaltning och personal inom serviceområdet för förvaltning och stödtjänster. Serviceenheten för förvaltning och personal leds av förvaltnings- och personalchefen.

Bilaga 1Ändring av tjänsten som byråföreståndare till en tjänst som planerare (blankett)

Räddningsdirektör Jari Sainio:

FörslagEgentliga Finlands regionala räddningsnämnd beslutar att ändra tjänsten som byråföreståndare vid det regionala räddningsverket vakans nr 100650 till en tjänst som planerare från och med 1.7.2022. Det totala antalet vakanser ökar inte. Behörighetskravet för planeraren är en högskoleexamen som lämpar sig för uppgiften. Planerarens uppgiftsrelaterade lön på basis av bedömningen av arbetets svårighetsgrad är 3035,61 €/mån. Arbetstiden är kontorsarbetstid. På tjänsteförhållandet tillämpas villkoren i AKTA. Tjänsten som planerare finns vid serviceenheten för förvaltning och personal inom serviceområdet för förvaltning och stödtjänster.

BeslutFörslaget godkändes.

Sändlista

förkKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
förkKoskinen Kirsi
förkKoskinen Tiina
förkLundström Gunilla
förkReiman Anita
förkSoininvaara Pertti


Bilagor:

Efrn § 53
Bilaga 1:Ändring av tjänsten som byråföreståndare till en tjänst som planerare (blankett)