Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd2217.03.20227

2961-2022 (01 01 00)

Indragning av befattningen som utbildningsmästare 100591 och inrättande av en tjänst som planerare

Sammandrag: -

Efrn § 22

Förvaltnings- och personalchef Pertti Soininvaara och personalplanerare Anita Reiman 8.3.2022:

Det har skett förändringar i verksamhetsmiljön för Egentliga Finlands regionala räddningsverk som förutsätter omorganisering av organisationen. Även verksamhetsstadgan har uppdaterats fr.o.m. 1.1.2022. En fungerande personalplanering som skapar beredskap för serviceverksamhetens utmaningar och servicestrukturens ändringsbehov är en bekräftad kritisk framgångsfaktor för insatsområdet för ledning enligt personalstrategin. I utvecklingsenhetens interna arrangemang har man sett ett behov av att omvandla tjänsten som utbildningsmästare vid kompetenscentret till en tjänst som planerare, eftersom utbildningsmästarens nuvarande befattningsbeskrivning i högre grad motsvarar uppgiften som planerare vid kompetenscentret. Utvecklingsenheten leds av utvecklingschefen.

Serviceenheten för stödtjänster föreslår att tjänsten vak.nr.100591 dras in och i stället inrättas en tjänst som planerare från och med 1.4.2022. Det totala antalet vakanser ökar inte. Tjänsten som planerare inrättas vid utvecklingsenheten inom serviceområdet förvaltning och stödtjänster och tillsätts internt. Behörighetsvillkoren för tjänsten som planerare är för befattningen lämplig högskoleexamen, tillräcklig kännedom om räddningsverkets utbildningssystem och behärskande av utbildningsrapporteringen och minst B-körkort.

Utbildningsmästare Juha Karjalainen  har i flera år ansvarat för den övergripande skötseln av räddningsverkets personalutbildning och även i övrigt består hennes arbetsbeskrivning i första hand av att sköta funktioner i anslutning till utbildningen. Juha Karjalainen uppfyller behörighetsvillkoren för tjänsten.

Eftersom det är fråga om en omorganisering av verksamheten och uppgifterna till följd av organisationsförändringen, kan utbildningsmästare Juha Karjalainen med sitt samtycke utnämnas till planerare med en tills vidare gällande befattning som intern förflyttning utan att den ledigförklaras från och med 1.4.2022. Efter att vakansarrangemangen vunnit laga kraft avskaffas tjänsten som utbildningsmästare. Arbetstiden är 36 h 15 min/vecka och i uppgiften iakttas avtalsvillkoren i AKTA. Den uppgiftsrelaterade lönen för planerartjänsten är på basis av bedömningen av arbetets svårighetsgrad 3 035,61 euro/månad.

Bilaga 1Indragning av vakans som utbildningsmästare nr 100591 och inrättande av en tjänst som planerare (blankett)

Räddningsdirektör Jari Sainio:

FörslagEgentliga Finlands regionala räddningsnämnd beslutar att dra in tjänsten som utbildningsmästare nr 100591 och inrätta en planerartjänst inom serviceområdet förvaltning och stödtjänster vid utvecklingsenheten från och med 1.4.2022. Det totala antalet vakanser ändras inte. Arbetstiden är 36 h 15 min/vecka och i uppgiften iakttas avtalsvillkoren i AKTA. Den uppgiftsrelaterade lönen för planerartjänsten är på basis av bedömningen av arbetets svårighetsgrad 3 035,61 euro/månad.

Juha Karjalainen som skött vakansen som utbildningsmästare utnämns med sitt samtycke till en tjänst som planerare som gäller tills vidare som en intern förflyttning utan att den ledigförklaras från och med 1.4.2022. Efter att vakansarrangemangen vunnit laga kraft avskaffas tjänsten som utbildningsmästare (vakans nr 100591).

BeslutFörslaget godkändes.


Bilagor:

Efrn § 22
Bilaga 1:Indragning av vakans som utbildningsmästare nr 100591 och inrättande av en tjänst som planerare (blankett)