Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd1403.02.202214

1117-2022 (01 02 01)

Utbetalning av engångsarvode

Sammandrag: -

Efrn § 14

Räddningschef Mika Kontio 26.1.2022:

Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd beslutade 10.12.2020 § 99 om utgångspunkterna och målen för utbetalning av resultatpremie inom Egentliga Finlands räddningsverk för år 2021. Enligt bilaga 11 till stadsstyrelsens förvaltningssektions beslut 7.6.2011 § 131 (Förnyande av anvisningar gällande tillämpningen av lönegrunderna i vissa tjänste- eller arbetskollektivavtal) omfattas inte verkscheferna av resultatpremiesystemet.

Det regionala räddningsverkets verksamhet år 2021 var resultatinriktat och visade ett bra ekonomiskt resultat, vilket innebär att till den personal vid det regionala räddningsverket som omfattas av resultatpremien betalas en resultatpremie för år 2021 i enlighet med det resultatpremiesystem som nämnden har beslutat om.

Enligt § 14 i AKTAs lönekapitel kan ett engångsarvode utbetalas till en tjänsteinnehavare om den behöriga myndigheten i kommunen bedömer att det är motiverat. Engångsarvode kan användas till exempel när arbetsgivaren vill belöna en individ eller en grupp. I det resultatpremiesystem som nämnden beslutade införa fastställdes utgångspunkterna för utbetalning av resultatpremie till de personer som omfattas av resultatpremiesystemet.  Eftersom ingen resultatpremie utbetalas till räddningsverkets direktör, föreslås att till direktören betalas ett engångsarvode som fastställs enligt principerna i resultatpremiesystemet för ett bra resultat inom verksamheten och ekonomin.

Ordförande Seppo Koski:

FörslagEgentliga Finlands regionala räddningsnämnd beslutar att för verksamheten 2021 betala räddningsdirektör Jari Sainio ett engångsarvode som bestäms på samma grunder som den resultatpremie som betalas till den övriga förvaltningspersonalen.

BeslutFörslaget godkändes.

Jari Sainio förklarade sig jävig och avlägsnade sig från mötet under den tid som ärendet behandlades.

Sändlista

förkKoskinen Kirsi
förkKoskinen Tiina
partSainio Jari