Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd8824.11.20219

13749-2021 (01 01 00)

Indragning av vakansen som utbildningschef 100634 och inrättandet av tjänsten som kommunikationschef

Sammandrag: -

Efrn § 88

Förvaltnings- och personalchef Pertti Soininvaara och personalplanerare Anita Reiman 3.11.2021:

Verksamhetsmiljön i Egentliga Finlands regionala räddningsverk har förändrats, vilket kräver omstruktureringar av organisationen. Också verksamhetsreglerna har uppdaterats från och med 1.1.2022. En viktig framgångsfaktor för ledningen av personalstrategin är en fungerande personalplanering, med hjälp av vilken man förbereder sig för utmaningarna i serviceverksamheten och behovet av en förändring i servicestrukturen. I de nya verksamhetsreglerna har man från och med 1.1.2022 beslutat att inrätta en enhet för kommunikationstjänster som leds av en kommunikationschef (Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd 18.3.20221 § 28).

Förvaltningens serviceenhet föreslår att i och med att utbildningen övergår till förvaltningens serviceenhet, ska tjänsten som utbildningschef vid regionala räddningsverket vakansnr. 100634 dras in och i stället inrättas tjänsten som kommunikationschef från och med 1.1.2022. Det totala antalet vakanser ökar inte. Tjänsten som kommunikationschef inrättas inom serviceområdet för förvaltning och stödtjänster i enheten för kommunikationstjänster och tillsätts internt. Behörighetsvillkoren för tjänsten som kommunikationschef är en för tjänsten lämplig högskoleexamen, kunskap om räddningsväsendet och körkort av minst klass B.

Utbildningschef Petri Nenonen har ansvarat för räddningsverkets utbildning och kommunikation. Petri Nenonen uppfyller behörighetsvillkoren för tjänsten.

Eftersom det är fråga om en omstrukturering av verksamheten och uppgifterna till följd av en organisationsförändring, kan utbildningschef Petri Nenonen med hans samtycke utnämnas till den tills vidare gällande tjänsten som kommunikationschef från och med 1.1.2022 som en intern överföring utan att den förklaras öppen. Efter att vakansarrangemangen har blivit juridiskt bindande avskaffas tjänsten som utbildningschef. Kommunikationschefens uppgiftsrelaterade lön är 3 927,25 euro/mån. Arbetstiden är kontorstid 36,25 h/vecka och i uppgiften iakttas avtalsvillkoren för AKTA.

Bilaga 1Avskaffandet av vakansen som utbildningschef vakansnr. 100634 och inrättandet av tjänsten som kommunikationschef (blankett)

Räddningsdirektör Jari Sainio:

FörslagEgentliga Finlands regionala räddningsnämnd beslutar att avskaffa vakansen som utbildningschef vakansnr. 100634 och inrättar tjänsten som kommunikationschef inom förvaltningens och stödtjänsternas serviceområde i enheten för kommunikationstjänster från och med 1.1.2022. Det totala antalet vakanser ändras inte. Kommunikationschefens uppgiftsrelaterade lön är 3 962,82 euro/mån. Arbetstiden är kontorstid 36,25 h/vecka och i uppgiften iakttas KVTES:s avtalsvillkor.

Petri Nenonen som har skött vakansen som utbildningschef, utnämns med hans samtycke till den tills vidare gällande tjänsten som kommunikationschef från och med 1.1.2022 som intern förflyttning utan att tjänsten förklarats öppen. När vakansarrangemangen blivit juridiskt bindande avskaffas tjänsten som utbildningschef (vakansnr. 100634).

BeslutFörslaget godkändes.

Sändlista

förkKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
förkJokinen Kaija
förkKoskinen Tiina
partNenonen Petri


Bilagor:

Efrn § 88
Bilaga 1:Avskaffandet av vakansen som utbildningschef vakansnr. 100634 och inrättandet av tjänsten som kommunikationschef (blankett)