Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd8724.11.20218

13750-2021 (01 01 00)

Avskaffning av vakansen som brandchef 100564 och inrättning av en tjänst som informationsförvaltningschef

Sammandrag: -

Efrn § 87

Förvaltnings- och personalchef Pertti Soininvaara och personalplanerare Anita Reiman 3.11.2021:

Det har skett förändringar i verksamhetsmiljön i Egentliga Finlands regionala räddningsverk som kräver omorganiseringar av organisationen. Också verksamhetsreglerna har uppdaterats från och med 1.1.2022. En viktig framgångsfaktor för ledningen av personalstrategin är en bekräftad fungerande personalplanering, med hjälp av vilken man förbereder sig för utmaningarna inom serviceverksamheten och behoven av förändring i servicestrukturen. I de nya verksamhetsreglerna har man från och med den 1.1.2022 beslutat att inrätta en IKT-serviceenhet för förvaltningens och stödtjänsternas serviceområde. Denna leds av informationsförvaltningschefen (Egentliga Finlans regionala räddningsnämnd 18.3.2021 § 28).

Förvaltningens serviceenhet föreslår att det regionala räddningsverkets tjänst vakansnr. 100564 avskaffas och att man från och med 1.1.2022 i stället inrättar tjänsten som informationsförvaltningschef. Det totala antalet vakanser ökar inte. Tjänsten som informationsförvaltningschef inrättas i IKT-serviceenheten inom serviceområdet för förvaltning och stödtjänster och tillsätts internt. Behörighetsvillkoren för tjänsten som informationsförvaltningschef är en för tjänsten lämplig högskoleexamen, kunskap om räddningsväsendet och körkort av minst klass B.

Brandchefen Juha Mujunen har ansvarat för räddningsverkets kommunikations- och IT-funktioner i många år och även i övrigt består hans arbetsuppgifter i huvudsak av uppgifter inom IKT. Juha Mujunen uppfyller behörighetsvillkoren för tjänsten.

Eftersom det är fråga om en omorganisering av verksamheten och uppgifterna på grund av en organisationsförändring, kan brandchef Juha Mujunen med hans samtycke utnämnas till den tills vidare gällande tjänsten som informationsförvaltningschef från och med 1.1.2022 som en intern överföring utan att tjänsten förklaras öppen. När vakansarrangemangen blivit juridiskt bindande avskaffas tjänsten som brandchef. Informationsförvaltningschefens uppgiftsrelaterade lön är 3 927,25 euro/mån. Arbetstiden är kontorstid 36,25 h/vecka och i uppgiften iakttas avtalsvillkoren för TS.

Bilaga 1Avskaffandet brandchefens vakans vakansnr. 100564 och inrättande av tjänsten som informationsförvaltningschef (blankett)

Räddningsdirektör Jari Sainio:

FörslagEgentliga Finlands regionala räddningsnämnd beslutar avskaffa tjänsten som brandchef vakansnr. 100564 och inrättar tjänsten som informationsförvaltningschef inom serviceområdet för förvaltning och stödtjänster i IKT-serviceenheten från och med 1.1.2022. Det totala antalet vakanser ändras inte. Informationsförvaltningschefens uppgiftsspecifika lön är 3 927,25 euro/mån. Arbetstiden är kontorstid 36,25 h/vecka och i uppgiften iakttas TS:s avtalsvillkor.

Juha Mujunensom skött vakansen som brandchef, utnämns enligt hans samtycke till den tills vidare gällande tjänsten som informationsförvaltningschef från och med 1.1.2022 som en intern överföring utan att tjänsten förklaras öppen. När vakansarrangemangen blivit juridiskt bindande avskaffas tjänsten som brandchef (vakansnr. 100564).

BeslutFörslaget godkändes.

Sändlista

förkKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
förkJokinen Kaija
förkKoskinen Tiina
partMujunen Juha


Bilagor:

Efrn § 87
Bilaga 1:Avskaffandet brandchefens vakans vakansnr. 100564 och inrättande av tjänsten som informationsförvaltningschef (blankett)