Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd1028.01.202110

529-2021 (10 03 02)

Projektutredning för renoveringen av Kärsämäki brandstation

Sammandrag: -

Efrn § 10

Räddningschef Mika Viljanen 18.1.2021:

Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd har 11.10.2016 godkänt en projekthelhet som anknyter till utvecklingen av brandstationsområdet i Kärsämäki. Målet med den godkända projektplanen är att man i anslutning till Kärsämäki brandstation bygger ett övningsområde vars verksamhet på ett övergripande sätt stöder utvecklingen av säkerheten i landskapet. Målet är alltså att Kärsämäki brandstation och dess omgivning inkl. övningsområden betjänar vid behov även andra samarbetsmyndigheter, kommuninvånarna, offentliga samfund och företagsvärlden med sina möjligheter. Målet med projektets första fas är att utveckla funktionerna i den egentliga brandstationsbyggnaden och räddningshundarnas träningsförhållanden.

Vad gäller genomförandet av den första fasen har Åbo stads lokalservice berett en projektutredning gällande renoveringen av brandstationsbyggnaden i Kärsämäki (bilaga 1). Projektets kostnadsberäkning är 1 284 550,00 € (moms 0 %). Kostnadsberäkningen inkluderar inte lösöre eller tekniska anordningar som anknyter till verksamheten.

Den preliminära uppskattningen av hyrans storlek, beräknad utifrån den ovan presenterade kostnadsberäkningen, är cirka 170 000,00 euro per år för räddningsverket. I dagsläget är hyresnivån cirka 90 000,00 euro per år, vilket betyder att kostnadseffekterna som orsakas av renoveringen och riktas mot hyran är cirka 80 000,00 euro per år.

Åbo stads lokalservice har som mål att inleda planerings- och renoveringsarbetena under 2021, men den slutgiltiga tidtabellen fastställs utifrån stadens investeringsbeslut. Åbo stads lokalservice begär att Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd ger ett utlåtande om sin åsikt om projektutredningen gällande renoveringen av Kärsämäki brandstation och särskilt om sin förbindelse till att främja projektet (bilaga 2).

Bilaga 1Projektutredning

Bilaga 2Lokalservicens begäran om utlåtande

Räddningsdirektör Jari Sainio:

FörslagEgentliga Finlands regionala räddningsnämnd godkänner projektutredningen gällande renoveringen av Kärsämäki brandstation och förbinder sig till de kostnader som projektet orsakar.

BeslutFörslaget godkändes.

Sändlista

förkKonsernihallinto, tilapalvelut


Bilagor:

Efrn § 10
Bilaga 1:Projektutredning
Bilaga 2:Lokalservicens begäran om utlåtande