Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd928.01.20219

855-2021 (01 01 00)

Avskaffande av anställning som planerare (vak.nr 100895) och inrättande av tjänst som planerare

Sammandrag: -

Efrn § 9

Förvaltnings- och personalchef Pertti Soininvaara 20.1.2021:

Den 1 januari 2019 tillsatte man vid Egentliga Finlands regionala räddningsverk en anställning som planerare. Uppgifter som relaterar till denna anställning har utförts av Miikka Toivonen. Från och med 1.1.2020 ändras planerarens arbetsbeskrivning så att Toivonen även utövar offentlig makt som en del av detta uppdrag, och detta förutsätter att anställningsförhållandet omvandlas till ett tjänsteförhållande. Toivonen arbetar i jourkretsen P30 och som ersättare för den jourhavande brandmästaren. Det är ändamålsenligt att avskaffa anställningen som planerare och inrätta en motsvarande tjänst.

Bilaga 1Inrättande av tjänst som planerare och avskaffande av anställning som planerare (blankett)

Behörighetskravet för planerare är en högskoleexamen som lämpar sig för uppgiften. Miikka Toivonen fyller tjänstens behörighetskrav.

Miikka Toivonen är i ett tills vidare gällande (ordinarie) arbetsavtalsförhållande som planerare och har gett sitt samtycke till att detta förhållande omvandlas till ett tjänsteförhållande. Denna övergång kan genomföras bara det finns en tjänst som personen överförs till.

Enligt instruktionen för Egentliga Finlands regionala räddningsväsende beslutar den regionala räddningsnämnden om inrättandet och avskaffandet av tjänster och anställningsförhållanden. Å andra sidan beslutar räddningsdirektören om anställningen av personal inom de gränser som den regionala räddningsnämnden har fastställt och inom ramarna för personalplanen.

Förvaltningens serviceenhet föreslår att nämnden beslutar att grunda en tjänst som planerare och att planerare Miikka Toivonen överförs till denna tjänst från och med 1.3.2021 med motsvarande anställningsvillkor och löneförmåner som i den nuvarande anställningen som planerare. Samtidigt avskaffas den nuvarande anställningen.

Räddningsdirektör Jari Sainio:

FörslagDen regionala räddningsnämnden beslutar att grunda en tjänst som planerare från och med 1.3.2021 och att planerare Miikka Toivonen, som för närvarande innehar den anställning som avskaffas, överförs till tjänsten i fråga med sitt samtycke och med motsvarande anställningsvillkor och löneförmåner som i den nuvarande anställningen. Anställningen som planerare (vak.nr 100895) avskaffas när överföringen vinner laga kraft.

BeslutFörslaget godkändes.

Sändlista

förkKonsernihallinto, henkilöstö
förkJokinen Kaija
förkKoskinen Kirsi
förkLundström Gunilla
förkReiman Anita
förkSoininvaara Pertti
partToivonen Miikka


Bilagor:

Efrn § 9
Bilaga 1:Inrättande av tjänst som planerare och avskaffande av anställning som planerare (blankett)