Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd1331.01.201913

979-2019 (01 02 03)

Räddningsverket 150 år -beslut om fest

Sammandrag: -

Efrn § 13

Den regionala räddningsnämndens ordförande Seppo Koski och räddningschef Mika Kontio 18.1.2019:

Åbo brandverk grundades år 1869. Åbo brandverk har under 150 verksamma år utvecklats till Egentliga Finlands räddningsverk vars 550 anställda och cirka 3000 avtalsbrandkårister producerar säkerhetstjänster för hela landskapsregionen yrkeskunnigt, snabbt och jämlikt.

Egentliga Finlands räddningsverk sköter över 50 000 uppgifter inom räddningsverksamhet, akutvård och riskhantering i året. För att genomföra denna stora mängd uppgifter och för att personalen ska ha alla förutsättningar för att producera säkerhetstjänster behövs också ett stort antal andra experter i bakgrunden. Ingens arbetsinsats i vår organisation är liten utan alla spelar en viktig roll med nöjda kunder som målsättningen–s.k. intern eller extern kund.

Personalen är räddningsverkets viktigaste resurs. En god sammanhållning och att göra tillsammans både i arbete och på fritiden skapar en positiv atmosfär och Vi-anda. Vi-andan har stor inverkan då vi producerar våra tjänster. Jubileumsårets olika evenemang har planerats i många forum och ett centralt tema har blivit just att göra och vara tillsammans–att utveckla arbetsvälfärden. En årskalender på tillställningar och evenemang för personalen, samarbetsparterna och gästerna presenteras med kostnadskalkyler för den regionala räddningsnämnden i mötet.

Vi jobbar för säkerhetens skull varje sekund. Vi kämpar dagligen mot tiden för kommuninvånarnas säkerhet. Genom året, speciellt under festdagen 1.11.2019 kan man under huvudfesten känna historiens vingslag men även se tidens gång och nutiden.

Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd vill med sitt festbeslut tacka och uppmärksamma hela personalen vid Egentliga Finlands räddningsverk med ett minne som speglar tiden, men å andra sidan också uppmuntrar till motion. Låt minnet av jubileumsåret som delas ut till varje anställd spegla den positiva energi som räddningsverkets personal har och som används för kommuninvånarnas väl. Minnesalternativen med kostnader presenteras för nämnden i samband med mötet.

Räddningsdirektör Jari Sainio:

FörslagEgentliga Finlands regionala räddningsverk beslutar att som festbeslut komma ihåg personalen med ett minne som speglar tiden och uppmuntrar till motion. Räddningsdirektören befullmäktigas att förverkliga upphandlingen inom ramen för anslag.

BeslutFörslaget godkändes.

Sändlista

förkAlanko Kari
förkJyrkkänen Vesa
förkKaituri Juho
förkKontio Mika
förkLahtinen Timo
förkLeino Kari
förkLindström Torbjörn
förkNenonen Petri
förkSainio Jari
förkSoininvaara Pertti
förkSärmä Mikko
förkTassila Petri
förkViljanen Mika
förkVirto Juha