Åbo stad         Ändringssökande   Bilaga

Egentliga Finlands      

regionala räddningsnämnd      

         19.4.2018      § 26-34

 

 

 

 

BESVÄRSFÖRBUD

 

Grunder för förbud

 

Enligt 91 § i kommunallagen får inte rättelseyrkande eller kommunalbesvär anföras över följande beslut, eftersom beslutet endast gäller beredning eller verkställighet.

 

Paragrafer: 26-29, 31-34

 

För att man enligt 89 § 1 mom. i kommunallagen kan framställa ett skriftligt rättelseyrkande angående beslutet, får en ändring i beslutet inte sökas genom besvär.

 

Paragrafer: 30

 

Enligt upphandlingslagen får följande beslut inte överklagas med stöd av kommunallagen eller förvaltningsprocesslagen.

 

Paragrafer: 30

 

Anvisningar om rättelseyrkande

 

Den som är missnöjd med följande beslut har rätt att framställa ett skriftligt rättelseyrkande.

 

Paragrafer:

 

Rättelseyrkande-

myndighet

 

Regionala räddningsnämnden i Egentliga Finland

Postadress: Eriksgatan 35, 20100 Åbo

e-postadress: pelastuslaitos@turku.fi

 

Tid      Rättelseyrkandet skall framställas inom 14 dagar från delfåendet av beslutet.

 

Rättelseyrkandets innehåll

 

Av rättelseyrkandet skall framgå yrkandet och vad det grundar sig på. Yrkandet skall undertecknas av den som framställer det.

 

 

 

Mer information   

En detaljerad anvisning om rättelseyrkande/besvärsanvisning fogas till protokollsutdraget. Enligt 3 § i lag om avgifter för domstolars och vissa justitieförvaltningsmyndigheters prestationer (701/93) uppbärs i förvaltningsdomstolen en rättegångsavgift på 97 euro av ändringssökanden.

 

 

 

 

 

 

BESVÄRSANVISNING

 

Den som är missnöjd med följande beslut har rätt att framställa en skriftlig ändringsansökan.

 

Paragrafer:

Att föra ärendet till marknadsdomstolen

 

I upphandlingar som överskrider de nationella tröskelvärdena kan ärendet föras vidare för utredning av marknadsdomstolen.

 

En berörd part kan föra upphandlingsbeslutet vidare till marknadsdomstolen på den grund att man vid upphandlingen har förfarit på ett sätt som strider mot lagen om offentlig upphandling eller de föreskrifter som utfärdats med stöd av denna eller mot Europeiska gemenskapens lagstiftning eller Världshandelsorganisationens avtal om offentliga upphandlingar.

 

Ansökan till marknadsdomstolen bör göras skriftligen inom 14 dagar efter att kandidaten eller anbudsgivaren har delgivits beslutet och grunderna för det samt anvisningarna om hur ärendet kan föras vidare till marknadsdomstolen. Personen anses har delgivits dokumentet sju dagar efter att det skickats, om inget annat påvisas.

Av ansökan bör framgå kravet inklusive motiveringar samt vilket upphandlingsärende ansökan gäller. Ändringssökanden, den lagliga företrädaren eller ombudet ska underteckna ansökan. Sökandens namn och namnet på den person som har skrivit ansökan samt hemort, postadress och telefonnummer bör finnas med i ansökan.

Till ansökan ska bifogas:

-det beslut man söker ändring i, antingen originalet eller en kopia

-de dokument man hänvisar till

-en fullmakt, om man använder ett ombud

 

Så kallade tekniska bastjänster som underskrider EU:s tröskelvärde

 

I fråga om upphandlingar som berör de tekniska bastjänster (vatten-, energi-, transport- och posttjänster) som avses i lagen om upphandling inom sektorerna vatten, energi, transporter och posttjänster har marknadsdomstolens befogenheter endast i de upphandlingar där EU:s tröskelvärden överskrids.

 

Besvärsförbud

 

I fråga om ärenden som omfattas av marknadsdomstolens befogenheter får man inte med stöd av kommunallagen överklaga på den grunden att beslutet strider mot lagen om offentlig upphandling.

Kontaktuppgifter till marknadsdomstolen

 

Postadress: PB 118, 00131 Helsingfors

Besöksadress: Skillnadsgatan 1–3, Helsingfors

tfn 010 364 3300

fax 010 364 3314

markkinaoikeus@om.fi