Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd2508.03.201814

9816-2017 (061)

Oljebekämpningsbåtar i klass E

Sammandrag:

Sekretessbelagt ärende. Grund för sekretess: 6 § 1 mom. 3 punkten i lagen om of-fentlighet i myndigheternas verksamhet. I fråga om de oljebekämpningsbåtar i klass E som ska skaffas till Egentliga Finlands regionala räddningsverk har det inkommit anbud från Weldmec Marine Ab. Oljebekämpningsbåtarna ska placeras vid verksam-hetsställena i Gustavs och Tövsala. Det föreslås av oljebekämpningsbåtarna i klass E skaffas från Weldmec Marine Ab till det totala priset 1 341 470,00 euro (moms 0 %).

Efrn § 25

Sekretessbelagt ärende. Grund för sekretess: 6 § 1 mom. 3 punkten i lagen om offentlighet i myndigheternas verksamhet.

Tekniska chefen Mikko Särmä, brandchef Yrjö Tuominen, brandchef Jukka Marjunen och för strategiska upphandlingens del projektchef Karolus Haarte 27.2.2018:

Åbo stads strategiska upphandling har på uppdrag av Egentliga Finlands regionala räddningsverk genom offentligt upphandlingsförfarande begärt anbud för två (2) nya oljebekämpningsbåtar i klass E.

Upphandlingsannonsen om en upphandling som överskrider EU-tröskelvärdet publicerades 18.1.2017 på informationskanalen HILMA på adressen www.hankintailmoitukset.fi. Anbudsförfrågan med bilagor publicerades samma dag på leverantörsportalen Tarjouspalvelu.fi på adressen www.tarjouspalvelu.fi/turku. Inga frågor om upphandlingen framlades inom den utsatta tiden.

Anbuden skulle lämnas in via leverantörsportalen Tarjouspalvelu.fi.

Inom den utsatta tiden 19.2.2017 kl. 11.00 inkom anbud från Weldmec Marine Ab.

I anbudsförfrågan beskrevs upphandlingens objekt och de ovillkorliga krav som ställs på oljebekämpningsbåtarna samt behörighets- och minimikraven som ställs på leverantören och anbudet. I anbudsförfrågan meddelades att delanbud inte beaktas. I anbudsförfrågan meddelades att alternativa anbud inte godkänns.

Anbudspriset skulle anges som ett totalt nettopris utan mervärdesskatt i enlighet med anbudsförfrågan.

I anbudsförfrågan meddelades att anbuden bedöms och jämförs i tre steg: 1. Bedömning av anbudsgivarnas behörighet, 2. Granskning av anbudens överensstämmelse med anbudsförfrågan, 3. Jämförelse av anbudens totalekonomiska förmånlighet och val av anbud.

Bedömning av anbudsgivarnas behörighet

Anbudsgivarnas ekonomiska och tekniska förutsättningar samt andra förutsättningar att verkställa upphandlingen bedömdes på de grunder som nämns i de behörighetskrav som ställdes på anbuden i anbudsförfrågan.

Anbudsgivaren försäkrar att den uppfyller behörighetsvillkoren.

Anbudens överensstämmelse med anbudsförfrågan

Anbuden granskades i förhållande till de krav som förutsattes av fordonen i anbudsförfrågan.

Bedömningen av anbudens överensstämmelse med anbudsförfrågan gjordes av tekniska chefen Mikko Särmä, brandchef Yrjö Tuominen, brandchef Jukka Marjunen och brandingenjör Pasi Heino.

Anbudet uppfyller kraven i anbudsförfrågan.

Jämförelse av anbudens totalekonomiska förmånlighet och val av anbud

Som urvalsgrund meddelades att man bland de anbud som getts väljer det som är totalekonomiskt förmånligast.

 I upphandlingsförfarandet utfördes ingen jämförelse av anbudens totalekonomiska förmånlighet, eftersom endast ett anbud som var förenligt med anbudsförfrågan inkom.

På basis av bedömningen av anbuden föreslår vi att

- Man av Weldmec Marine Ab ska skaffa 2 st. oljebekämpningsbåtar i klass E av märket SereCraft (modell W14C) till det totala priset 1 330 000,00 euro (moms 0 %) samt i övrigt enligt de villkor som är förenliga med anbudsförfrågan och anbudet.

- Man av Weldmec Marine Ab ytterligare ska skaffa de eluppvärmda vindrutor för oljebekämpningsbåtar och ekolodsgivare som erbjöds i anbudet till det totala priset 11 470,00 € (moms 0 %) samt i övrigt enligt de villkor som är förenliga med anbudsförfrågan och anbudet.

Anskaffningens totala värde är 1 341 470,00 euro (inkl. moms 0 %).

Egentliga Finlands regionala räddningsverk, räddningsdirektör Jari Sainio 26.2.2018:

FörslagEgentliga Finlands regionala räddningsnämnd beslutar att

- Man av Weldmec Marine Ab skaffar 2 st. oljebekämpningsbåtar i klass E av märket SereCraft (modell W14C) till det totala priset 1 330 000,00 euro (moms 0 %) samt i övrigt enligt de villkor som är förenliga med anbudsförfrågan och anbudet.

- Man av Weldmec Marine Ab ytterligare skaffar de eluppvärmda vindrutor för oljebekämpningsbåtar och ekolodsgivare som erbjöds i anbudet till det totala priset 11 470,00 € (moms 0 %) samt i övrigt enligt de villkor som är förenliga med anbudsförfrågan och anbudet.

BeslutBeslutsförslaget godkändes.

Detta upphandlingsbeslut utgör inget bindande avtal för den upphandlande enheten. Skriftligt avtal ingås separat. Avtalet kan upprättas tidigast 14 dagar efter att parten har fått eller anses ha fått del av beslutet, besvärsanvisningen och övriga bifogade handlingar. Beslutet kan ändras på grundval av besvär, upphandlingsrättelse eller högre myndighets upptagningsrätt.

Rättelseanvisning och besvärsanvisning finns bifogade till detta beslut. Rättelseanvisning och besvärsanvisning finns bifogade till detta beslut.

Sändlista

partWeldmec Marine Ab
åtgHaarte Karolus
förkLindström Fredrik
åtgMarjunen Jukka
åtgSärmä Mikko
förkTuominen Yrjö