Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd2308.03.201812

2247-2018 (01 02 01)

Utbetalning av engångsarvode

Sammandrag: -

Efrn § 23

Räddningschef Mika Kontio 18.2.2018:

Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd fattade 1.2.2017 beslut under § 7 om grunderna för betalning av resultatpremier och mål vid Egentliga Finlands räddningsverk för 2017. Enligt bilaga 11 till stadsstyrelsens förvaltningssektions beslut av den 7 juni 2011 under § 131 (Förnyande av anvisningar gällande tillämpningen av lönegrunderna enligt vissa tjänste- och kollektivavtal) gäller inte systemen med resultatpremier chefer för ämbetsverk.

Det regionala räddningsverkets verksamhet under 2017 var framgångsrik och det ekonomiska resultatet positivt, och därmed betalas för 2017 till den personal vid det regionala räddningsverket som omfattas av resultatpremien resultatpremie enligt nämndens beslut om resultatpremiesystemen.

Enligt 14 § i AKTA:s kapitel om löner kan till tjänsteinnehavare betalas en engångspremie om vederbörande myndighet i kommunen anser det motiverat. Engångspremien kan användas till exempel då arbetsgivaren vill belöna en individ eller grupp. I resultatpremiesystemet som nämnden fattat beslut om fastställdes bestämningsgrunderna för betalningen av resultatpremien till dem som omfattas av resultatpremien.  Eftersom ingen resultatpremie betalas till direktören för räddningsverket föreslås att man till direktören för verksamhetens och ekonomins goda resultat betalar ett engångsarvode, som bestäms enligt principerna för resultatpremiesystemet.

Ordförande Seppo Koski:

FörslagEgentliga Finlands regionala räddningsnämnd beslutar att för verksamheten 2017 betala räddningsdirektör Jari Sainio ett engångsarvode som bestäms på samma grunder som den resultatpremie som betalas till den övriga förvaltningspersonalen.

BeslutBeslutsförslaget godkändes.

Räddningschef Jari Sainio förklarade sig jävig och avlägsnade sig från mötet innan ärendet togs upp till behandling.

 

Sändlista

förkKunnan Taitoa Oy
förkJokinen Kaija
förkKoskinen Kirsi
partSainio Jari
förkSoininvaara Pertti