Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd7820.10.20168

10759-2016 (111)

Inrättande och avskaffande av det regionala räddningsverkets vakans

Sammandrag: -

Efrn § 78

Förvaltnings- och personalchef Pertti Soininvaara 12.10.2016:

En fungerande personalplanering som skapar beredskap för serviceverksamhetens utmaningar och servicestrukturens ändringsbehov är en bekräftad kritisk framgångsfaktor för insatsområdet för ledning enligt personalstrategin. Vakansstrukturen bör motsvara personalbehovet och vara aktuell. En av åtgärderna som stöder målet är att avskaffa onödiga vakanser men även att grunda vakanser som stöder målet.

Inom Egentliga Finlands regionala räddningsverk har organisationsstrukturen och antalet brandstationer ändrats. Att balansera antalet brandmän mellan de olika avdelningarna förutsätter inrättandet av en brandmansvakans. En vakans som överbrandman (vakans nr 100188) kan på motsvarande sätt avskaffas, så antalet vakanser förblir det samma.

Bilaga 1Inrättande av en vakans som brandman (blankett)

Egentliga Finlands regionala räddningsväsendes instruktion beslutar den regionala räddningsnämnden om inrättandet och avskaffandet av tjänster och anställningsförhållanden.

Räddningsdirektör Jari Sainio:

FörslagEgentliga Finlands regionala räddningsnämnd besluter från 1 januari 2017 avskaffa tjänsten som överbrandman vid regionala räddningsverket (vakans nr. 100188) och inrätta en motsvarande tjänst som brandman från 1 januari 2017.

BeslutBeslutsförslaget godkändes.

Sändlista

förkKunnan Taitoa Oy
förkKonsernihallinto, strateginen HR
förkJokinen Kaija
förkKoskinen Kirsi
förkSoininvaara Pertti