Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd3528.04.20166

3013-2016 (112, 021)

Rättelseyrkande avseende räddningsdirektörens beslut (förstavårdartjänster)

Sammandrag: -

Efrn § 35

Lauri Niemi har i ett rättelseyrkande som mottagits av räddningsverket den 18 mars 2016 yrkat på ändring av räddningsdirektörens beslut av den 16 mars 2016, dnr 3013-2016 (förstavårdartjänster). Egentliga Finlands regionala räddningsverk har 12 lediga tjänster för förstavårdare. Inom ansökningstiden inkom 48 ansökningar. Av alla sökande uppfyllde 38 personer samtliga behörighetsvillkor.

Behörighetskraven för förstavårdare är yrkeshögskoleexamen för förstavårdare eller sjukskötarexamen, giltig legitimation på vårdnivå, B-körkort och minst ett års erfarenhet av prehospital akutsjukvård i brådskande situationer.

Förslag på tillsättande av tjänsterna görs baserat på en helhetsbedömning av den sökande. Faktorer som beaktas är intervjun, personens arbetserfarenhet och utbildning, hur aktiv personen verkar, hur stort engagemang personen visar gentemot arbetsgivaren dvs. räddningsverket, och särskilt intervjuarens bedömning om den sökandes personliga egenskaper och lämplighet för uppdraget. I intervjun fästes särskild vikt vid hur engagerad personen är (med räddningsverket) och vid personens förmåga att sköta de uppgifter som hör till tjänsten, bl.a. administrativa uppgifter, arbetsledaruppgifter och utbildningsuppgifter. Även tidigare vårderfarenhet, i synnerhet med psykiatriska och geriatriska patienter, var en fördel.

I sitt rättelseyrkande framför Lauri Niemi att han borde ha kallats till intervju. Det fanns gott om behöriga sökande till de 12 lediga akutvårdartjänsterna. Alla de intervjuade kandidaterna hade en längre arbetserfarenhet än Lauri Niemi. Alla de som valdes till tjänsterna hade en längre arbetserfarenhet än Lauri Niemi.

I sitt rättelseyrkande har Lauri Niemi inte anfört något som talar för att räddningsdirektörens beslut skulle vara felaktigt. Rättelseyrkandet bör därför förkastas.

Bilaga 1Lauri Niemis rättelseyrkande

Räddningsdirektör Jari Sainio:

FörslagDen regionala räddningsnämnden beslutar att förkasta Lauri Niemis rättelseyrkande som ogrundat och vidmakthåller räddningsdirektörens beslut av den 16 mars 2016 15 §.

BeslutBeslutsförslaget godkändes.

Sändlista

partNiemi Lauri
förkRajamäki Markku
förkSoininvaara Pertti


Bilagor:

Efrn § 35
Bilaga 1:Lauri Niemis rättelseyrkande