Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd8916.12.2015

12361-2015 (114)

Ändring av tjänstebeteckningen förvaltningschef till förvaltnings- och personalchef

Sammandrag: -

Efrn § 89

Räddningschef Mika Kontio 4.12.2015:

Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd beslöt 15.6.2015 § 52 om räddningsverkets nya verksamhetsstadgar. Då organisationen ändrades grundades även en vakans som personalchef på räddningsverket (vakans nr 100829). Efter att personen som skött tjänsten gick i pension har uppgifterna fördelats mellan räddningschefen, förvaltningschefen och förvaltningssekreteraren.

På grund av ändringarna i uppgiftsfältet är det motiverat att ändra tjänstebefattningen för förvaltningschefen som arbetar med uppgifter inom helheten förvaltning och personal på räddningsverket till tjänstebeteckningen förvaltnings- och personalchef, vilket bättre beskriver de nuvarande arbetsuppgifterna. Lönen för vakansen granskas enligt bilagorna (bifogat material, bedömning av uppgiftens krav) så att den motsvarar den kombinerade förvaltnings- och personalchefens uppgiftsbeskrivning. Övriga grunduppgifter och tjänsteförhållandets villkor bevaras oförändrade.

Från mars 2013 har tjänsten som förvaltningschef skötts av filosofie magister Pertti Soininvaara, som har den behörighet uppgiften kräver. Efter att ändringen uppnått laga kraft kan tjänsten som personalchef upphävas (vakans nr 100829).

Bilaga 1Ändring av tjänstebeteckningen förvaltningschef till förvaltnings- och personalchef vakans nr 100645 (blankett)

Räddningsdirektör Jari Sainio:

FörslagEgentliga Finlands regionala räddningsnämnd beslutar att tjänstebeteckningen förvaltningschef (vakans nr 100645) från 1.1.2016 ändras till tjänstebeteckningen förvaltnings- och personalchef Lönen för vakansen granskas så att den motsvarar den ändrade situationen, övriga grunduppgifter och villkoren för tjänsteförhållandet bevaras oförändrade. Efter att ändringen av tjänstebeteckningen uppnått laga kraft upphävs tjänsten som personalchef (vakans nr 100829).

BeslutFörslaget godkändes.

Räddningsdirektör Pertti Soininvaara förklarade sig jävig och avlägsnade sig från mötet innan ärendet togs upp till behandling.


Bilagor:

Efrn § 89
Bilaga 1:Ändring av tjänstebeteckningen förvaltningschef till förvaltnings- och personalchef vakans nr 100645 (blankett)