Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd2009.04.2015

2982-2015 (111)

Ändring av tjänster vid serviceenheten för akutvård som tillsatts för viss tid till tjänste-förhållanden som gäller tills vidare

Sammandrag: -

Efrn § 20

Förvaltningschef Pertti Soininvaara 18.3.2015:

Egentliga Finlands regionala räddningsverk har 20 vakanser som akutvårdare för viss tid. När verksamheten stabiliseras finns det behov av att ändra tjänster som akutvårdare som tillsatts för viss tid till tjänsteförhållanden som gäller tills vidare (EFSVD beslut om servicenivån). Samtidig avskaffas motsvarade antal tjänster som ambulansförare så att det totala antalet vakanser vid serviceenheten för akutvård inte ändras. Kostnaderna för akutvården betalas till fullt belopp av Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt som beställer tjänsten.

Det är ändamålsenligt att Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd inrättar det antal tjänster som akutvårdare som nu behövs (20 st.) och samtidigt avskaffar motsvarande antal tjänster som ambulansförare vartefter tjänsterna som akutvårdare tillsätts (Efrn 11.9.2014 § 60).

Räddningsdirektör Jari Sainio:

FörslagJag föreslår att Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd inrättar det antal tjänster som akutvårdare som nu behövs (20 st.) och samtidigt avskaffar motsvarande antal tjänster som ambulansförare vartefter tjänsterna som akutvårdare tillsätts. Kostnaderna för akutvården betalas till fullt belopp av Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt.

BeslutFörslaget godkändes.

Sändlista

förkKunnan Taitoa Oy
förkKonsernihallinto, strateginen HR
förkJokinen Kaija
förkKoskinen Kirsi
förkSoininvaara Pertti