Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd1209.04.2015

2531-2015 (041, 650)

Sektorernas och sammanslutningarnas förslag till byggnadsinvesteringar för 2016 års budget och ekonomiplanen för 2016-2019 samt långsiktiga visioner för byggnadsinve-steringarna för 2020-2025

Sammandrag: -

Efrn § 12

Räddningschef Mika Kontio 23.3.2015:

Åbo stads koncernförvaltnings ansvarsområde för strategisk lokalstyrning har skickat följande begäran:

"Ansvarsområdet för strategisk lokalstyrning vid koncernförvaltningen begär förslag till byggnadsinvesteringar för 2016–2019 samt långsiktiga visioner för byggnadsinvesteringarna för 2020–2025 från sektorerna/sammanslutningarna.

En sektor/sammanslutning ska i uppgörandet av sitt förslag till byggnadsinvesteringar använda Fastighetsaffärsverkets strategiska avtal som godkändes av direktionen för Fastighetsaffärsverket den 17 december 2014 och som bifogas. I avtalet finns Fastighetsaffärsverkets lokalinvesteringar för 2015–2018.

Det är skäl att se över lokalinvesteringarna enligt Fastighetsaffärsverkets strategiska avtal för 2015–2018 och endast av grundad anledning (t.ex. för att effektivisera verksamheten, sänka driftskostnaderna) kan man föreslå tilläggsprojekt.

På blanketten för förslag till byggnadsinvesteringar antecknas de totalrenoverings- och nybyggnadsprojekt som förselås som en del av Fastighetsaffärsverkets strategiska avtal. På blanketten ska också antecknas små funktionella ändringsarbeten som föreslås.

På blanketten finns dessutom utrymme för sektorns/sammanslutningens planer för att effektivisera sin lokalanvändning.

Förslag för byggnadsinvesteringar 2016–2019 och långsiktiga visioner för 2020–2025 som behandlats i nämnden/direktionen för sektorn/sammanslutningen ska ha skickats till organisationens postlista vid ansvarsområdet för strategisk lokalstyrning vid Koncernförvaltningen senast torsdagen den 2 april 2015."

Egentliga Finlands räddningsverk/regionala räddningsnämnd har också tidigare år sänt samma förslag till ansvarsområdet för strategisk lokalstyrning vid Åbo stads koncernförvaltning. Förslagen från tidigare år skickas nu igen som nya förslag för regionens avtalsbrandkårers behov av total renovering och nybyggnation (fastigheter som ägs av Åbo stad). Dessutom är det viktigt att beakta att hyresavtalet för tomten för S:t Marie FBK:s lokaler snart löper ut.

Bilaga 1Förslag till byggnadsinvesteringar

Räddningsdirektör Jari Sainio:

FörslagEgentliga Finlands regionala räddningsnämnd godkänner förslagen som sänts till ansvarsområdet för strategisk lokalstyrning vid Åbo stads koncernförvaltning gällande totalrenoveringsprojekt (centralbrandstationen) och nybyggnadsprojekt (Satava brandstation, oljebekämpningsdepå, Kakskerta brandstation, Patis brandstation).

BeslutFörslaget godkändes.

Sändlista

förkKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus


Bilagor:

Efrn § 12
Bilaga 1:Förslag till byggnadsinvesteringar