Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd7420.11.2014

12691-2011 (220)

Verkställande av beslutet om servicenivån

Tiivistelmä: -

Efrn § 74

Räddningschef Mika Kontio och utvecklingschef Torbjörn Lindström 12.11.2014:

Enligt 29 § i räddningslagen 379/2011 ska det lokala räddningsväsendet uppgöra ett servicenivåbeslut. Regionens räddningsväsende beslutar om servicenivån då kommunerna har hörts. I beslutet ska redogöras för vilka faror det finns i området, bedömas vilka risker de medför, fastställas verksamhetsmål och tillgängliga resurser samt servicen och servicenivån. Servicenivåbeslutet ska också innehålla en plan för utvecklande av servicenivån. Beslutet ska uppgöras för att gälla en viss tid. Närmare bestämmelser om beslutets innehåll och form kan utfärdas med inrikesministeriets förordning.

Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd beslutade efter att ha hört kommunerna om servicenivån för regionens räddningsväsende för 2013 – 2016 i sitt möte 15.11.2012 99 §. Efter beslutsfattandet har servicenivåbeslutet distribuerats bl.a. i de ettåriga programmen. Verkställandet av de ettåriga programmen följs upp i räddningsväsendets ledningsgrupp och varje förman ansvarar för verkställandet. Hur beslutet om servicenivån har verkställts presenteras årligen för de ettåriga programmens del. Uppföljningen av de funktionella och ekonomiska nyckeltalen genomförs separat.

Bifogat material 1                Uppföljningstabell för servicenivåbeslutets ettåriga program

Verkställande av de ettåriga programmen i enlighet med servicenivåbeslutet som Egentliga Finlands räddningsverk har fattat har framskridit enligt beslutet.

Räddningsdirektör Jari Sainio:

Förslag          Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd antecknar brevet för kännedom.

Beslut            Förslaget godkändes.